sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Créme Vichysoisse eli ranskalainen purjo-perunakeitto



Olen rakastunut keittoon. Purjo-perunakeitto ei kuulosta kovin houkuttelevalle, ranskalainen nimi creme vichysoisse sen sijaan kuulostaa jo melko hienolle. Todellisuudessa keitto on ihanan pehmeää, maukasta ja kauniilta lautaselta syötynä toki hienostunuttakin. Tästä taisi tulla uusi lempikeittoni (annos kahdelle)!

Ranskalainen purjo-perunakeitto

Kuori ja kuutioi keskikokoisiksi paloiksi kaksi isoa perunaa (tai kolme keskikokoista tai neljä pientä). Pese hyvin yksi kokonainen purjo ja siivuta. Paloittele myös yksi valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa 25g voita ja kuullota perunoita ja sipuleita noin viisi minuuttia.

Lisää 6dl kasvislientä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä.

Soseuta keitto. Lisää 70g piparjuurituorejuustoa ja hurauta vielä hieman sauvasekoittimella. Mausta keitto 1tl valkoviinietikkalla, suolalla, valkopippurilla ja lurauksella oliiviöljyä.




8 kommenttia:

  1. Mitähän maku ja koostumus tykkäis, jos perunan tilalta käyttäis kukkakaalta ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempi olisi varmasti hieman eri, mutta toisaalta kukkakaalikeitto on toinen lempparini ja ehkä se jopa muistuttaa kaikessa pehmeydessään hieman tätä? Tosin siihenkin tulee vähän perunaa. Mutta kannattaa kyllä kokeilla! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Keitosta tuli ihanan vihertävää, kauniin väristä :)

      Poista
  3. Kiitos kauniista reseptistä. Tämä menee ehdottomasti heti huomenna kokeiluun. Luulen ihan samaa, että nyt löytyi uusi lempikeitto. Tässä on kaikki niin kohdillaan ja pystyy jo niin maistamaan ainesten kombon.

    VastaaPoista
  4. Jee! Minullakin on purjot ja perunat jääkaapissa odottamassa uusintakierrosta, tällä kertaa pitää tehdä tuplasatsi! :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis tuo ruohosipuli noin! Purjoperunainen sosekeitto on meillä arkiruokaa, mutta tälläisellä pienellä twistillä siitä saisi herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruohosipulin kukkia pitäisi hyödyntää enemmänkin koristelussa :) Se tässä keitossa ehkä viehättääkin erityisesti, että se on periaatteessa arkiruokaa (helppoa, nopeaa, edullista), mutta siitä saa myös varsin salonkikelpoisen :)

      Poista