sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Täyteläinen kanapasta (taka)talvipäivän varalle



Kävin muutama viikko sitten pikaisesti Rukalla ja söin Alppi-henkisessä ravintolassa annoksen täyteläistä savulohipastaa. Tuhti ja suolainen annos sopi hyvin hyytävän viiman keskelle ja vaikka kevät tuli tänä vuonna ihanan aikaisin, saattaa tällaiselle pastalle olla vielä tilausta ennen kuin kesä koittaa. Yksi takatalvi on ainakin jo koettu. Niin ja yksi täyteläinen kanapasta.

Pastakastike: Raasta kaksi valkosipulinkynttä ja pilko yksi sipuli. Lämmitä pannussa hieman voita/öljyä ja kuullota sipuleita. Lisää pannulle paistettua kanaa paloina (itselläni oli muutama kananfile, jotka olivat jääneet tähteeksi). Paista hetki.

Lisää pannulle 2dl kermaa ja mausta suolalla, pippurilla ja worchesterkastikkeella. Anna kuplia muutaman minuutin ajan ja lisää vielä 50g murusteltua aurajuustoa. Kun juusto on sulanut, kippaa kastike keitetyn pastan sekaan.

Poista muutamasta tomaatista sisukset ja pilko pieniksi paloiksi. Sekoita pastan sekaan. Leikkaa vielä ruohosipulia pastan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti