sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Nachot, kirpeä avokadodippi ja tomaattisalsa


Road tripin meksikolaista ruokaa syödessä muistui taas mieleen, kuinka hyviä itse tehdyt nachot ovat. Ja ihan täydellistä lauantai-illan naposteltavaa. Tai minkä tahansa illan! Tomaattisalsaa ja avokadodippiä on nähty tässä blogissa vähän joka välissä, mutta variaatioita on monia.

Tämä avokadodippi on limetin ja jugurtin ansiosta ihanan kirpeää, mutta täyteläisen pehmeää. Ja tomaattisalsa on hyvin lähellä meksikolaisten ravintoloiden versiota, kiitoksia pienen tomaattimurskalisäyksen.

Avokadodippi: Pilko yksi avokado ja purista yhden limetin mehu. Lisää 1dl turkkilaista jugurttia, ripaus suolaa ja sokeria. Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Tomaattisalsa: Pilko puolikas makea sipuli ja laita sekoitusastiaan. Purista puolikas/kokonainen limetti sipulien päälle. Poista tomaateista (6 pienehköä makeaa tomaattia) sisus ja pilko pieneksi. Lisää tomaatit astiaan ja mausta suolalla ja sokerilla sekä chilillä maun mukaan.

Pilko kourallinen tuoretta korianteria ja lisää. Sekoita joukkoon pieni luraus avokadoöljyä ja muutama ruokalusikallinen tomaattimurskaa



Nachot: Leikkaa tortillalettuja pieniksi kolmioiksi (käy kätevimmin saksilla ja useampi lettu päällekäin). Lämmitä laakeassa pannussa öljyä noin 1cm verran öljyä. Älä anna öljyn kuumentua liikaa, sillä nachot palavat helposti.

Tiputtele 4-5 nachoa kerrallaan öljyyn ja paista kunnes reunat ovat hieman ruskistuneet. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja ripottele päälle suolaa. Anna kuivua muutaman tunnin ajan.

Vinkki: Nachot onnistuvat parhaiten, kun tortillaletut ovat kuivia. Tortillat voi leikata esim. reilusti aikaisemmin ja jättää pöydälle kuivumaan, tai niitä voi kuivattaa pöydällä paistamisen jälkeen.

8 kommenttia:

  1. Hei noita nachoja pitää testata. Mä yleensä tortillalättyset leikon ja paahdan uunissa hiukan, saa jäädä hiukan sitkeiksi. Hyviä mun makuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen aikaisemmin tehnyt nachoja uunissa, mutta nyt päätin kokeilla öljyssä paistamista. Molemmat hyviä :)

      Poista
  2. Nams, näyttää hurjan hyvältä! Oliko sulla vehnä- vai maissitortilloja? Suolaa ja hunajaa -blogissa Jonna oli tehnyt maissitortilloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvoin kaupan hyllyllä otanko maissi- vai vehnätortilloja ja päädyin vehnäisiin, koska siellä ei taidettu juuri myydä muita maissitortilloja kuin niitä pieniä (ja hieman mauttomia). Olisi kiva kokeilla myös maissitortilloja!

      Poista
    2. Minusta ne pienet maissitortillat on olleet suorastaan pahoja :) En osta toiste. Paitsi ehkä nachoja varten...

      Poista
    3. Joo ei ne taida olla pelkästään hieman mauttomia... Ehkä niitä voisi kokeilla nachoihin. Olen kyllä ihan varma, että ulkomailla myydään sata kertaa parempia maissitortilloja!

      Poista
  3. Oi, en ole ikinä tehnyt avokadodippiä jogurtilla. Kuullostaa hyvältä idealta, täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jugurtti toimii tässä tosi hyvin, tulee ihanan samettista dippiä. Tietty avokado ei maistu silloin ihan niin vahvasti, mutta tää sopii erinomaisesti dippailuun :)

      Poista