tiistai 15. lokakuuta 2013

Herkullinen vegespydäriTämä voisi olla ehkä viimeinen kerta tälle syksylle, että mukana on ruusukaalia? Julkisesti siis, tehän ette tiedä mitä täällä virtuaalitodellisuuden toisella puolella tapahtuu, heh. Mutta ainakin ruusukaali sopii erinomaisesti kasvispyttipannuun eli vegespydäriin, johon voi dumpata myös tähteeksi jääneitä juttuja, perinteisesti ainakin edellisenä päivänä keitettyjä perunoita. Tarjoile vaikka ranskankerman kera!


Kasvispyttipannu: Kuori kasa (edellisenä päivänä) keitettyjä perunoita ja lohko isoiksi kuutioiksi. Kuori toinen kasa ruusukaaleja (ota päällimmäiset lehdet pois) ja leikkaa kannat irti. Halkaise ruusukaalit kahtia tai neljään osaan. Kuori puolikas sipuli ja leikkaa muutamaan osaan. Kuori muutama tuore valkosipulinkynsi ja raasta.

Lämmitä pannulla voita ja oliiviöljyä (melko reilusti). Lisää valkosipuliraaste ja sipulipalat ja kääntele hetki. Lisää ruusukaalit ja kääntele hetki. Lisää vielä perunat ja kääntele muutaman kerran. Paista perunoihin ja ruusukaaleihin hieman ruskeaa pintaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Purista lopuksi koko komeuden päälle limetin mehua.

2 kommenttia:

  1. Spydäri on hävikistä herkuksi-ruokien ehdoton kingi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, tämä sopii lihattoman lokakuun lisäksi myös toiseen edelleen ajankohtaiseen hävikistä herkuksi -teemaan :)

      Poista