perjantai 26. heinäkuuta 2013

Double double kotona!


Mihin sitä grilliään käyttäisikään jos ei hampurilaispihvien paistamiseen. Tulee todella hyviä! Kuten myös apinoimalla In-n-Outin yhtä maailman parhaimmista hampurilaisista, double doublea (kaksi pihviä ja kaksi juustosiivua).

Ghetto Gourmet oli myös ihastunut In-n-Outin hampurilaisiin ja erityisesti animal style -lisällä. Koska Ghettolassa tehdään vain hyvä ruokaa, oli pakko katsoa heidän esimerkkiään mm. hampurilaiskastikkeen tekemisessä. Pihvit olivat heillä hieman pidemmän kaavan mukaan tehtyjä kuin itsellä, kun en omista lihamyllyä. Onneksi Makkarakaupasta saa hyvää, tuoretta jauhelihaa.

Hampurilaissämpylöiden ohje seuraa perässä, ranskalaiset on tehty tällä ohjeella :)


Pikkelöidyt kurkut


Siivuta puolikas kurkku ohuiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Ripottele kurkkusiivujen päälle n. 1tl sokeria ja 1/2tl suolaa. Anna tekeytyä 10min. Purista enimmät vedet pois. Kaada sekaan 1-2tl viinietikkaa, puoli kourallista tuoretta tilliä sekä ripaus sinapinsiemeniä (sekä halutessasi korianterin siemeniä). Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.


Hampurilaiskastike

Pilko muutama pikkelöity kurkkusiivu pieniksi paloiksi. Sekoita 1,5dl majoneesia, 1rkl ketsuppia ja 1rkl amerikkalaista keltaista sinappia. Mausta 0,5tl paprikajauheella, 0,5tl valkosipulijauheella ja ripauksella cayennepippuria. Lisää kurkut sekaan. Anna tekeytyä.

Hampurilaispihvit

Sekoita 600g sika-nautajauhelihaa, 2 kananmunaa, 1-1,5tl suolaa ja 1-1,5tl mustapippuria. Riko jauhelihan rakenne käsin ja möyhi taikinaa. Sekoita taikinaa lopuksi vielä esim. puulusikalla, jotta se kuohkeutuu. Anna maustua jääkaapissa.

Ota jauhelihataikina huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Kuumenna grilli ja leikkaa valmiiksi siivuja cheddar-juustosta (oikeasta cheddarista, ei siitä sulatejuustosta). Taputtele taikinasta ohuita pihvejä öljytyin käsin ja nosta grilliin parilan päälle. Paista muutama minuutti ja käännä. Lisää paistetulle puolelle juustosiivu.

Paista halkaistuja hampurilaissämpylöitä grillin ylätasolla samalla kun grillaat pihvit.

Kokoa hampurilaiset

Alimman sämpylän päälle tulee hampurilaiskastiketta, kurkkuja, tomaattisiivu(ja) sekä salaatinlehti. Sen jälkeen yksi pihvi, sipulirenkaita (makeasta sipulista) ja toinen pihvi päälle. Sitten enää lakki ja omnom!


2 kommenttia:

  1. Me ei ehditty käydä kuin kerran tai max kaksi kertaa In-n-outissa, mutta se jäi mieleen kyllä:D Muutoin pidimme eniten Wendy'sistä, sitä oli niin laajalti ympäri maata, joten se löytyi joka paikasta. Mäkkärissä ja Burger Kingissä ei käyty kuin joskus "hengenhädässä" kun piti saada äkkiä juotavaa tai päästä vessaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taidettiin syödä siellä kahdesti (tai kolmesti, nyt en muistä jäikö vain aikomukseksi se kolmas kerta kun ainakin yhdesti jouduttiin menemään muualle kun auto ei mahtunut enää ravintolan parkkiin ;). Wendy´s oli myös hyvä, kokeiltiin sitä ensimmäistä kertaa. Burger Kingissä käytiin kerran, kun ei oltu syöty siellä vuosiin (kyllä nekin mäkkärin hampurilaiset voitti!). Heh, meilläkin on aina sama, jos pitää päästä vessaan, niin kokeillaan eka mäkkäriä ;)

      Poista