sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Key Lime Pie


Matkasimme viime jouluna Miamista Florida Keys -saarten läpi kohti saarijonon kärkeä Key Westiä. Päivä (tai oikeastaan muutama tunti, mitä matkustamiselta jäi aikaa paikan päällä) aurinkoisessa pikkukaupungissa kruunautui tietenkin key lime piella, jota myytiin luonnollisesti lähes joka paikassa.

Vaikka key lime pie oli minulle entuudestaan tuttu, en ollut koskaan päässyt maistamaan sitä. Meksikolaisravintolan versio oli ihanan kohmeinen ja sopi hellepäivään mainiosti. Se oli tuhtia, mutta mukavan kirpakkaa. Päällä oli perinteisesti marenkia, mutta vain ohut kerros.

Oma limettipiirakkani oli kuohkeampaa ja söimme sen huoneenlämpöisenä. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla myös pakastimessa jäähdytettynä. Päällä oli marengin sijaan kermavaahtoa, mikä sopii piirakkaan hyvin.



Pohja: Möyhennä tehosekoittimessa 200g digestive-keksejä pienenpieneksi muruksi. Kaada murut kulhoon ja sekoita siihen 1rkl sokeria. Sulata 75g voita ja sekoita keksimurujen joukkoon.

Painele taikina esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja hieman reunoille (en laittanut leivinpaperia reunoille ja irtosi todella hyvin). Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Täyte: Vatkaa kulhossa 5 keltuaista, kunnes ovat vaalean keltaista paksuhkoa vaahtoa. Lisää joukkoon 1 purkki (400g) kondensoitua maitoa ja vatkaa vielä lisää.

Raasta yhden limetin kuori ja purista noin kolmen limetin mehu (1dl). Lisää mehu ja kuori täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa jälleen noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nosta piirakka jääkaappiin tekeytymään yön yli. Koristele piirakka kermavaahdolla ja limetinkuorella ja -paloilla.

Key Westin versio

6 kommenttia:

  1. oi ei, aivan ihanan näköinen! Meillä ei ikävä kyllä löydy digestivejä.. olen koittanut miettiä jotakin korvaajaa, mutta ihan lähelle ei ole mitään keksejä kaupassa. No toki voihan tähänkin varmaan tehdä itse pohjan, mutta harmi, kun digestivepohja on hyvä ja yksinkertainen tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Digestivekeksit on kyllä tosi käteviä ja tällä kertaa jauhoin ne oikein pieneksi, joten pohjasta tuli taikinamainen, kun se vielä paisettiin. Ja muutenkin limettipiirakka on niin ihanaa!

      Poista
  2. Tämä oli aivan mieletöntä! Sain tällä yhden äidin hyvin iloiseksi, kiitos!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! Äidit ansaitsee kyllä herkkuja :)

      Poista