Tomaattipasta on yksi lempiruuistani, josta löytyy tomaattikeiton ohella varmasti vähintään muutama eri ohje täällä blogin puolella. Tässä tulee taas yksi, sillä tomaattipastoja ei voi koskaan olla liikaa. Ohje on 2-3:lle.
Kuori ja pilko puolikas sipuli. Lämmitä kattilassa luraus oliiviöljyä ja kuullota sipulia hetki. Lisää tölkillinen (400g) tomaattimurskaa ja tarpeen mukaan vettä. Mausta ripauksella suolaa, sokeria, mustapippuria ja chilihiutaleita. Anna kiehua hiljalleen n. 15min.
Soseuta kastike tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Nosta kattila takaisin liedelle ja alhaiselle lämmölle. Lisää kastikkeeseen kourallinen kokonaisia kirsikkatomaatteja ja toinen kourallinen rucolan lehtiä sekä hieman oliiviöljyä (n. 1rkl). Anna kypsyä hiljalleen vielä n. 5min.
Tarjoile pastan ja parmesaanin kera. Itse sekoitan kastikkeen pastan joukkoon jo kattilassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti