Pätkis on karkkipuolella ihan parhautta. Pätkiksestä ei siis tarvitse keksimällä keksiä mitään, että siitä saisi jotain hyvää. Mutta onhan pätkis-juustokakku kuitenkin jotain överihyvää, jos tykkää minttusuklaasta ja makeasta. Mietin tätä tehdessäni, että pitäisikö juusto-osuus maustaa vielä sokerilla. No ei todellakaan pitänyt ja hyvä etten tehnyt niin. Sitten tää ois ollu ihan liian makea.
Lisäksin kakun koristeeksi flamingon, koska halusin marraskuun keskelle jotain värikästä ja hersyvää. Pätkis-juustokakku sopii kyllä mihin vuodenaikaan tahansa!
Pätkis-juustokakku
1 pötkö Minttu-Dominokeksejä25 g voita
4 dl kuohukermaa
200g Philadelpiha-juustoa
2 pussia Pätkiksiä
3 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Aloita pohjasta ja murustele keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (pieni tai keskikokoinen) leivinpaperilla ja painele keksimuruseos tiiviisti pohjalle. Jos teet pienen kakun, voit tehdä keksimurua hieman vähemmänkin. Keskikokoisella vuoalla kakusta tulee piirakkamaisempi.
Valmista seuraavaksi täyte. Vatkaa 2dl kuohukermasta. Lisää Philadelphia-juusto ja vatkaa sekaisin.
Kaada kattilaan 0,5dl kuohukermaa ja 1,5 pussillista pätkiksiä (200g). Sulata suklaa miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen. Nosta jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se vähitellen kermavaahto-tuorejuustoseoksen kanssa, koko ajan sekoittaen.
Kaada kattilaan 0,5dl kuohukermaa ja 1,5 pussillista pätkiksiä (200g). Sulata suklaa miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen. Nosta jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se vähitellen kermavaahto-tuorejuustoseoksen kanssa, koko ajan sekoittaen.
Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna tekeytyä 5 min. Tee sillä aikaa kaakao eli kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Purista liivatelehdet ja sekoita kuuman kaakon joukkoon. Sekoita kaakao ohuena nauhana täytteen sekaan.
onko tätä mahdollista tehä ilman liivatetta?
VastaaPoistaNyt en osaa kyllä vastata mitään, sillä teen itse hyytelökakut aina liivatteen avulla. Mutta voisin kuvitella, että tämä kakku käyttäytyy samalla tavalla kuin muutkin vastaavat, eli ilmeisesti voisi tehdä jollain muulla hyydykkeellä? :)
PoistaPeriaatteessa ilman liivatetta onnistuu helposti jos ohjeeseen lisää sulatettua tummaa suklaata mikä hyydyttää itse asiassa paremmin kuin liivate. Laittaisin ehkä 100-150g tummaa suklaata :)
PoistaKiitti tiedosta! Jos lisää tähän suklaata, niin kannattaa tosiaan olla tummaa, sillä muuten tästä tulee ihan liian makeaa :) Ja ehkä pätkisten määrää voi vähän pienentää. Ehkä yksi pussi pätkiksiä on ihan riittävä :)
PoistaPätkis on kyllä niin namia! Tosi söpöjä nuo sydämen muotoiset strösselit!
VastaaPoistaMinulla on sellainen sekoitus erivärisiä sydämiä ja poimin nuo valkoiset sieltä seasta :) Pätkis on ihan parasta!
PoistaAivan ihanan näköinen kakku, pätkis on mun lempparisuklaata :)
VastaaPoistaKiitos! Pätkis on munkin lempparia :)
PoistaTämä taitais maistua mullekin :) Valitettavasti nuo tällä hetkellä kupissa olevat kymmenen pätkistä eivät riitä kakkuun asti. Pitää ostaa lisää ja varoa, etteivät ne tule vahingossa syötyä ennen kuin päätyvät kakkuun!
VastaaPoistaSe onkin tässä kakussa se vaikein vaihe! Miestäkin piti vannottaa, ettei mene syömään niitä ennen kuin ehdin sulattaa ne. Sen mielestä oltais ihan hyvin voitu ostaa uudet pussit tilalle. Eli toisin sanoen tähän menee ainakin kolme pussia: yksi syömiseen ja kaksi varsinaiseen kakkuun ja koristeisiin ;)
PoistaMeinaako tuo vaniljavaahto sitä floravispiä? Ajattelin kokeilla tuota, mutta en ole varma ymmärsinkö oikein kun en ikinä leivo! :D
VastaaPoistaHyvä kysymys! Siellä on nimittäin kirjoitusvirhe. Käytin mielestäni Flora Vispiä, en Flora Vanillaa. Eli vaniljavaahdon sijaan siellä pitäisi lukea pelkkä (kerma)vaahto :) Hups!
PoistaOkei, kiitoksia paljon vastauksesta!:)
PoistaHei! Minkä kokoinen on tuo yks paketti philadelphiaa, eikö niitä ole erikokoisiakin? Ja sekoitetaanko se 0,5dl vispiä suklaan sekaan semmosena liruna, että sitä ei ole vatkattu? Ja sit tyhmempi kysymys; kuinka ihmeessä sait kakun irti vuoasta tarjoiluvadille siirrettyä? :D
VastaaPoistaHeippa! Käyttämäni Philadelphiapaketti on se 200g eli ilmeisesti pienin? Se toinen koko taitaa olla isompi?
PoistaSekoitin 0,5dl vispiä suklaan sekaan sellaisenaan, niin suklaasta tuli notkeampaa ja siten helpompi sekoittaa.
Olen vähän huono näiden kakkujen siirtelyssä ja luulempa, että joko tässä oli irtopohja edelleen paikallaan tai sitten olin laittanut pohjalle vuoan muotoisen leivinpaperin (ennen keksimurujen laittamista) ja saanut jotenkin nostettu lastan ja sen paperin avulla kakun tarjoilulautaselle. Harmi kyllä kuva ei nyt kerro kummin asia oli :)