maanantai 5. marraskuuta 2012

Chorizo-perunasalaatti


Eilisellä brunssillamme oli ruokaisemmalta puolelta tarjolla mm. chorizolla terästettyä perunasalaattia. Ensin siitä piti tulla ihan tavallista perunasalaattia, mutta koska tapaslautasen chorizo-osastolla oli ihan tarpeeksi täytettä, päätin käyttää loput perunasalaattiin. 

Perunat kannattaa keittää edellisenä päivänä (kuorineen). Käytin tähän pienehköön kulholliseen viisi keskikokoista perunaa. Kuorin ja lohkoin perunat reilun kokoisiksi paloiksi. Lisäksi tähän pienittiin n.50g chorizoa, yksi suolakurkku ja yksi banaanisalottisipuli. Raastoin vielä sekaan yhden (tuoreen) valkosipulinkynnen.

Majoneesikastikkeeseen sekoitin n. 2rkl majoneesia, 1rkl amerikkalaista kastiketta (hampurilaiskastikkeen tyylistä, hieman mausteisempaa) ja puolikkaan limetin mehun. Sekoitin majoneesin salaattiin ja annoin tekeytyä yön yli jääkaapissa.

En lisännyt salaattiin suolaa, sillä suolakurkku ja chorizo tuovat hyvin suolaisuutta. Majoneesikastiketta tuli melko vähän ja lopputulos ei ollut kovin majoneesinen, mikä oli mielestäni hyvä. Majoneesi oli imeytynyt perunoihin ja maustoi niitä kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti