torstai 30. maaliskuuta 2017

Parmesaanikana äkilliseen lohturuokatarpeeseen


Vaikka on kevät, kirkas auringonvalo ja lisääntyvä lämpö (tai sanotaanko vähemmän kylmä), niin silti tulee hetkiä, kun ei kaipaa mitään muuta kuin lämpimän viltin ja hyvää, täyteläistä ruokaa. Salaatit kiinnostavat päivä päivältä enemmän, mutta sitten tulee takapakkia, ja tarvitaankin parmesaanikanaa, joka kyllä sisältää enemminkin mozzarellaa. Mutta molempi parempi, ja kaiken kruunaa tietenkin tomaattikastike. 

Parmesaanikana on minulle tuttu lähinnä amerikkalaisista kokkiohjelmista ja Instagramista, sillä en ole koskaan tilannut sitä ravintolassa. Alkuperäinen kana taitaa olla usein leivitetty, mutta mielestäni kaksi juustoa riittää ihan hyvin tekemään annoksesta tarpeeksi tuhdin, jopa takatalvipäivinä (varsinaisina tai henkisinä sellaisina). Lisukkeena näkee usein pastaa, mutta perunat ja raikas salaatti toimivat nekin erinomaisesti. 



Parmesaanikana


4 kanafilettä
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
400 g hyvää tomaattimurskaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
1 tl oreganoa
suolaa
mustapippuria
100 g parmesaania raastettuna
1 pallo mozzarellaa
puolikas nippu basilikaa

Valmista ensin tomaattikastike. Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämpöiseksi ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti ja lisää sokeri. Kuullota vielä muutama minuutti ja lisää sitten tomaattimurska, -pyree ja oregano. Anna kastikkeen kuplia hiljalleen noin 15 min, kunnes neste vähenee. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista kanafileisiin nopeasti ruskea pinta molemmin puolin. Nosta fileet uunivuokaan ja ripottele niiden päälle hieman suolaa, sekä parmesaaniraaste. Lisää tomaattikastike reunoille ja revi basilikan lehtiä. Levitä viimeisenä mozzarellapaloja sinne tänne. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä.

2 kommenttia:

  1. Aah, joo just ihana salaatin kanssa! Mullekin tuttu vain amerikkalaisesta viihteestä 😄 Tää sun ohje kuullostaa syntisen hyvältä ja ei se sitten kuitenkaan niin syntinen ole ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tää on just tuota, syntisen hyvää, mutta ei niin mahdottoman syntistä kuitenkaan :D Täyteläistä kylläkin :)

      Poista