tiistai 21. helmikuuta 2017

Etätyöpäivän savulohipasta



Teen välillä etätyöpäiviä kotona ja en pääse silloin valmiiseen pöytään lounaalle, koska en jaksa pyöräillä talvipakkasella läheiseen sushiravintolaan. Jotain lounasta pitää siis kehitellä, tai sitten elää pelkillä avokadoleivillä. 

Kylmäsavulohi on siinä mielessä tosi kätevä raaka-aine, että sen pakkauskoko on yleensä pieni ja sen voi laittaa pakastimeen odottamaan käyttöä. Sopivan hetken tullen sen sulamisessa ei mene kauaa ja siitä saa ainekset kahteen lounaaseen. Pasta on mitä herkullisin vaihtoehto, ja sen lisukkeeksi voi vielä keittää vaikkapa parsakaalia.

Helppo savulohipasta


150 g kylmäsavulohta
1/2 sipuli
voita paistamiseen
1/2 sitruunan mehu
valkopippuria
1 dl kermaa
2 rkl tomaattipyreetä
tilliä
ripaus suolaa
parmesaania raasteena
pastaa
parsakaalia

Laita pasta kiehumaan (2 hengen annos).

Paloittele lohi ja silppua sipuli. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää lohipalat ja paista kevyesti. Lisää sitruunamehu, kerma ja tomaattipyree. Mausta valkopippurilla ja anna kuplia muutaman minuutin, kunnes kastike hieman sakenee. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tilli.

Kumoa keitetty pasta pannulle ja sekoita. Lisää parmesaani. Tarjoile keitetyn parsakaalin kera.



4 kommenttia:

  1. Nam nam nam! Jäin juuri maanantaina äitiyslomalle ja helppoja arkisafkareseptejä kaivataan kun ihana työpaikan lounasravintola jää hetkeksi unoholaan. Pasta maistuu aina, ja valmistuu yleensä tosi näppärästi. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pasta on kyllä oikea herkkulounas, varsinkin yhdistettynä kermaan ja loheen, nam! Välillä on kiva syödä lounasta kotona, sekin on vaihtelua lounasravintolan ruokaan (vaikka toisaalta hyvän lounasravintolan ruokaan tuskin kyllästyy koskaan!). Ihanaa äitiyslomaa Huli! :)

      Poista
  2. Pasta on yksi lempparilounas kun se on niin helppo. Menee toki illallakin, juuri tein itselleni pastaa jonka söin kymppikuisen iltapuuron aikaan, kun en aiemmin ehtinyt, pasta tuli 10 minuutissa ja kaikilla hyvä mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pasta on siinä(kin) mielessä ihana, että se sopii niin lounaaksi tai arki-iltaruuaksi kuin juhlavaksi illalliseksi. Ja on yleensä todella helppo tehdä, edullinenkin. Hyvä mieli on tärkein, ei kellonaika :)

      Poista