maanantai 12. joulukuuta 2016

Pikkublinit kolmella eri täytteelläBlinit on oikea keskitalven luksusherkku, sillä niitä tulee tehtyä ehkä vain kerran, mutta pöydässä on aina samalla myös pullo kuohuvaa. Sinällään blinit on niin helppo ruoka, että ihmettelen miksi niitä ei nähdä meillä useammin. Yhdistän blinit erityisesti uuteen vuoteen, mutta koska vietämme sitä tänä vuonna palmun alla, päätin alkaa blinihommiin itsenäisyyspäivänä.Suurin osa valmisteluista käsittää täytteiden taikomisen. Toki blineihin riittäisi mäti, punasipuli ja smetana, mutta varsinkin jos pöydässä on useampi henkilö, kannattaa täytteitä olla muutamaa erilaista. Meillä blinien seuraksi valikoitui tällä kertaa lohihyytelö, porotahna ja sienisalaatti. Ja vielä bonuksena cocktailsuolakurkut hunajalla.Tästä määrästä taikinaa tulee noin 12 pientä bliniä. Ne riittävät kahdelle nälkäiselle pääruuaksi tai neljälle alkupaloiksi. Tein blinit tällä kertaa valmiiksi jo päivällä ja lämmitin ne uunissa illalla. Toimi hyvin, kun päällä oli leivinpaperi.


Blinit


200 g kermaviiliä
1/4 palaa hiivaa
1 dl jauhoja (vehnä tai tattari)

1 dl lämmintä maitoa
1/2 tl suolaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl voita sulatettuna
1 keltuainen
1 valkuainen

voita paistamiseen

Aloita blinien valmistaminen jo edellisenä iltana. Sekoita hiiva ja kermaviili. Lisää jauhot ja peitä kulho kelmulla. Laita jääkaappiin yön yli.

Lisää seuraavana päivänä lämmin maito, suola, jauhot, sulatettu voi ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää taikinaan. Paista blinit valurautaisella lettupannulla voisulan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti