perjantai 25. marraskuuta 2016

Vuohenjuustokana punaviinissä ja rosmariiniporkkanat



Ruoka ei voi mennä pieleen, jos yhdistää vuohenjuustoa, punaviiniä, rosmariinia, valkosipulia ja hunajaa. Sen jälkeen on melkein sama, mitä varsinainen ruoka on. Tällä kertaa se oli punaviinissä muhiteltua vuohenjuustokanaa, sekä hunajaisia rosmariiniporkkanoita kolmessa eri värissä. Jos tämä olisi ollut kahden ruokalajin illallinen, olisin yhdistänyt tähän pehmeän maa-artisokkakeiton.

Vuohenjuustokana punaviinissä 


2 broilerin perhosfilettä
suolaa
mustapippuria
50 g vuohenjuustokuutioita
1-2 valkosipulinkynttä
voita paistamiseen
punaviiniä

Ota broilerin perhosfileet jääkaapista 15 minuuttia ennen kuin alat valmistamaan niitä. Ripauta fileen sisään ja pintaan suolaa. Rouhaise sisäpinnalle mustapippuria ja murustele vuohenjuusto. Raasta valkosipuli ja lisää. Nipistä fileet kiinni ja laita muutama cocktailtikku pitämään ne paikoillaan.

Kuumenna pannussa voita ja paista fileisiin molemmin puolin ruskea pinta (muutama minuutti per puoli). Nosta fileet pieneen uunivuokaan. Kaada punaviini pannulle, anna kuplia muutaman kerran ja kaada uunivuokaan. Kypsennä fileitä n. 25 minuttiia 225-asteisessa uunissa.

Rosmariiniporkkanat


3 isoa porkkanaa
pieni nippu rosmariinia
voita paistamiseen
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria
vuohenjuustoa

Pese porkkanat hyvin ja tarvittaessa kuori. Leikkaa porkkanat halki ja vielä puolikkaat halki. Laita pannulle reilu nokare voita ja kuumenna. Lisää rosmariinin lehdet ja anna muhia voin kanssa muutaman minuutin. Lisää porkkanat ja paista niihin ruskea pinta.

Lado porkkanat pieneen uunivuokaan ja nouki rosmariinit päälle. Ripottele porkkanoiden päälle suolaa ja mustapippuria ja valuta hunaja. Paista 225-asteisessa uunissa 20-25 min ja seuraa, ettei porkkanat kärähdä. Koristele valmis annos vuohenjuustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti