maanantai 6. kesäkuuta 2016

Carnival Cupcakes



Meillä käy harvoin lapsivieraita, mutta eilen sain heitä pöytäni ääreen kokonaiset neljä. Lasten suusta totuus kuullaan ja niin edelleen, joten ei mitään paineita. Ajattelin fuskata ja koristella suklaiset ja vaniljaiset kuppikakut värikkäillä pikkukarkeilla, mikä voisi olla houkuttelevampi yhtälö? Yhden vieraan suusta kuultua: pelkkä kermavaahto. Toinen: pelkät karkit. Muutoin kirjavat kuppikakut olivat varma menekki. 

Suolaiseksi leivonnaiseksi tein parmesaaniskonsseja. Väliin tuli voita, kurkkua ja herneenversoa. Lippukoristelu yritti taas kosiskella pikkuvieraita. 




Carnival Cupcakes


Sulata 75g voita. Vatkaa 3 munaa ja 3dl sokeria vaahdoksi. Lisää jäähdetetty voisula ja 3rkl tummaa kaakaojauhetta (siivilän avulla). Sekoita. Lisää vielä 1tl vaniljasokeria, 1,5tl leivinjauhetta ja 3dl jauhoja ja sekoita. Lisää lopuksi 200g maustamatonta jugurttia ja sekoita varovaisesti.

Laita muffinipellin koloihin paperivuoat ja nostele taikina vuokiin (tästä määrästä tulee noin 12kpl). Paista 200-asteisessa uunissa noin 20min. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutetta varten 2dl kermaa vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa 200g maustamatonta tuorejuustoa ja 1,5dl sokeria yhteensä n. 5min. Sekoita tuorejuusto kermavaahtoon ja lisää 1tl vaniljasokeria. Vatkaa vielä muutama minuutti.

Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele värikkäillä pikkukarkeilla, esim. Tigerin suklaarakeilla.


2 kommenttia:

  1. Ihania noi muffinsit, vois tehä.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.¨
    Oikein hyvää alkanutta viikkoa sulle.

    VastaaPoista