Tein tämä pizzan jo aikaa sitten, mutta ohje on jäänyt jostain syystä roikkumaan luonnoksiin. Toisaalta tämä sopii julkaistavaksi juuri nyt, koska pari päivää sitten haikailin italialaisen ruuan perään. Ja lisäksi tämä oli ehkä parasta pizzaa ikinä, tai ainakin siellä top 5:ssa.
Suurin kunnia siitä menee erinomaiselle pohjataikinalle, jonka tein kylläkin samalla ohjeella kuin aikaisemminkin. Miksihän siitä tuli tällä kerralla niin erityisen hyvää? Pohja oli juuri sopivan sitkeä sisältä, mutta rapeahko päältä. Täytteet yksinkertaisen hyvät. Ja parsa maistuu edelleen!
Erittäin hyvä pizzapohja
Hyvä pizzapohja aloitetaan jo edellisenä päivänä. Tästä määrästä tulee kaksi isoa pizzaa. Liota 3dl viileää vettä ja 1/4 palaa hiivaa. Lisää 3dl vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Peittele kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön yön yli.
Lisää seuraavana päivänä taikinaan 1tl suolaa ja 1rkl oliiviöljyä. Ala lisäämään vehnäjauhoja pienissä erissä, koko ajan vaivaten. Lisää yhteensä noin 4dl. Peittele kulho taas kelmulla ja kohota pari tuntia.
Hyvä tomaattikastike
Tee tomaattikastike joko kokonaisista säilötyistä tomaateista tai hyvästä tomaattimurskasta. Valuta tomaattimurskaa heti siivilässä ja nosta kulhoon (vaihtoehtoisesta leikkaa kokonaiset tomaatit paloiksi). Raasta 1-2 valkosipulinkynttä ja sekoita tomaatteihin. Lisää ripaus suolaa ja sokeria, reilu rouhaisu mustapippuria ja 1,5rkl oliiviöljyä. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä tunti.
Parsa-vuohenjuustopizza
Leivo taikinasta kaksi pizzaa leivinpaperin päällä kaulimen avulla. Nosta pohjat uunipellin päälle leivinpaperin kanssa. Levitä tomaattikastike. Raasta 150g juustoa ja levitä se pohjien päälle.
Ota puoli nippua parsaa ja leikkaa puumaiset varsiosat pois. Halkaise parsat kahtia (käytä suht kapeita parsoja) ja nostele pizzojen päälle. Leikkaa 100g vuohenjuustoa kiekoiksi ja lisää pizzojen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa niin pitkään, kunnes juusto kuplii ja on ruskistunut hieman.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti