perjantai 11. maaliskuuta 2016

Tom yum -kana



Kun nyt mainitsin, että olen lähdössä Thaimaahan lomalle, niin paljastetaan saman tien, että thaimaalainen ruoka on ehkä maailman parasta. Listalla on lukuisia ruokia, joita pitää kaikkia ehtiä syömään, ja mielellään useamman kerran. Tulee aika paljon tavoitteita lomalle!

Edellinen kertani Thaimaassa on niinkin kauan kuin seitsemän vuotta sitten, jolloin asuin siellä neljä kuukautta. Suurin ihastukseni oli tom yum -keitto, jota soin ainakin kuukauden putkeen. Myöhemmin olen tehnyt tom yumia niin katkaravuista kuin kanasta, joskus myös ilman niitä, sillä keiton juju on kuitenkin se liemi, kuten aasialaisissa ruuissa yleensäkin. Pikaversion apuna olen käyttänyt tom yum -tahnaa, jota myydään ainakin etnisissä kaupoissa. Nyt kokeilin sitä ensimmäisen kerran kastikkeen mausteeksi, joten siitä tämän ruuan nimi. Toimi muuten todella hyvin ja tästä kanaruuasta tuli ehkä uusi lempparini!


Tom yum -kana

500 g kanan rintafileitä
2 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl valkosipulia raastettuna
öljyä paistamiseen
2 rkl tom yum -tahnaa
1 limetin mehu
kalakastiketta
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl kanalientä
300 g kookosmaitoa


Leikkaa kanan rintafileet sopiviksi annospaloiksi. Lämmitä pannulla reilu luraus öljyä ja ruskista kanapalat pintapuolisesti. Lisää inkivääri ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää tom yum -tahna ja kääntele hetki. Lisää vielä limetin mehu, pieni luraus kalakastiketta, tomaattipyree ja kanaliemi.

Anna kanojen kypsyä keskilämmöllä kannen alla 15min. Lisää lopuksi kookosmaito ja anna sen lämmetä. Tarjoile riisin, tuoreen korianterin, limetin ja chilin kera.

2 kommenttia: