torstai 10. joulukuuta 2015

Kookos-bataattikeitto ja perunasämpylät

Tuotteet saatu blogin kautta



Olen perunamuusin suuri ystävä. Ja muusi ei todellakaan ole välttämättä mikään arkinen lisuke, vaan mahdollisuuksia on monia: parmesan-muusi, valkosipulimuusi, kokojyväsinapilla maustettu muusi... Seuraavaksi kokeilen jollain vihreällä terästettyä muusia, kuten pinaatilla tai parsakaalilla!



Sain blogin kautta Tuoreverkolta kokeiltavaksi heidän syksyn uutuustuotettaan Suvituore Luomuperunasosetta, sekä mm. Suvituore Bataattisosetta. Minulle perunasose on ehdottoman hyvä apu perunamuusihimon iskiessä erityisesti arkipäivinä, sillä töiden jälkeen ei todellakaan jaksaisi alkaa kuorimaan, pilkkomaan ja kypsentämään. Muusi on helppo tehdä alusta alkaen itse, se vaatii vain hieman aikaa, mutta soseen käyttäminen on tietenkin reilusti nopeampaa.



Jämämuusista on kätevää tehdä vaikkapa perunasämpylöitä tai -rieskoja. Nam! Tällä kertaa tein kuitenkin sämpylät hyödyntäen koko perunasosepakkauksen, sillä muusin tekemiseen ei tarvinnut käyttää juurikaan ylimääräistä vaivaa. Sämpylöillä herkuteltiin viikonlopun aamupalalla, mikä on aina ehdottomia lempihetkiäni.


Perunasämpylät


Lämmitä kattikassa 2dl täysmaitoa ja paloittele siihen 500g Luomuperunasosetta. Anna kiehua pieni hetki ja lisää sitten 25g voita ja 1tl suolaa. Sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Lisää muusin sekaan 1/2 palaa hiivaa, 1 kananmuna ja 4,5dl jauhoja. Taikina jää löysäksi. Nostele lusikan avulla (tai hyvin jauhotetuin käsin) taikinakekoja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 15min.




Toinen kokeilu oli bataattisoseesta ja vaikka näin joulun alla voisi helposti tehdä vaikka bataattilaatikkoa, teki mieleni kuitenkin eksoottisempia makuja. Erilaiset kasvissosekeitot ovat myöskin kivoja arkena, joskin nekin vaativat kuorimista ja pilkkomista. Usein teen kasvikset valmiiksi jo edellisenä iltana, mutta kookos-bataattikeitto valmistui vielä pienemmällä vaivalla. Ja keitto oli ihanan pehmeän tasaista!

Kookos-bataattikeitto


Raasta 1 valkosipulinkynsi ja 1tl inkivääriä. Kuumenna kattilassa keskilämpöiseksi pieni luraus seesamöljyä sekä halutessasi chiliöljyä. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä hetki. Lisää 1,5dl kasvislientä sekä 500g bataattisosetta.

Anna keiton kiehua hetki ja lisää vielä lopuksi 1/2 tölkkiä kookosmaitoa, puolikkaan limetin mehu, sekä maun mukaan suolaa. Koristele annokset kookosmaidollakorianterilla ja srirachalla.



7 kommenttia:

  1. Hei, tiedätkö kuka jälleen myy noita Suvituoreen tuotteita Oulussa? :-) T. Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eija! Suvituoreen tuotteitta myydään K-ryhmässä, ainakin Citymarketeissa (tosin en tiedä onko kaikkien valikoimissa). Suvituore valmistaa myös Pirkka-soseita, niitä varmasti löytyy ainakin :)

      Poista
    2. Kiitos! :-) t. Eija

      Poista
  2. Tein juuri keittoa ja taitaa mennä maisteluun koko satsi :-D. Kookoskermaa ei ollut, joten lorautin kermapurkin lopun sekaan sekä lorauksen limemehua. Herkullista! Lisäksi voitelin pari siivua vanhaa kaurakakkoa, niiden päälle muutama siivu valkosipulia sekä mustaleimaista emmentalraastetta => grillivastusten kautta pöytään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tavallinen kerma sopii varmasti tosi hyvin kans! Uh, ja lisukkeet kuulostaa herkulliselle myös :)

      Poista