tiistai 15. syyskuuta 2015

Pekoni-kantarellirisotto



Sienet ja pekoni sopivat tunnetusti hyvin yhteen, mutta lisätäänpä siihen vielä parmesania ja viinin happamuutta, sekä ripaus tuoretta timjamia, niin avot! Risotto on taitolaji, eikä ehkä onnistu aina ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti, mutta hyvää se silti on aina. Tämä annos riittää kahdelle.


Pekoni-kantarellirisotto


Leikkaa puolikas paketti pekonia pieniksi paloiksi. Paloittele myös 1,5-2dl kantarelleja, puolikas sipuli sekä 1-2 valkosipulinkynttä. Valmista 5dl kasvislientä ja raasta 50g parmesania.

Kuumenna kasarissa pieni tilkka oliiviöljyä ja paista pekonipalat rapeahkoiksi. Siirrä lautaselle odottamaan. Paista sen jälkeen sienet ja siirrä myös odottamaan. Lisää pannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuullota sipulit ja valkosipulit nopeasti.

Lisää 1,5dl risottoriisiä ja kuullota sitä noin 5min. Kaada pannulle sen jälkeen 1dl valkoviiniä ja anna poreilla hiljalleen. Kun neste on melkein haihtunut, lisää 1dl kuumaa kasvislientä. Lisää sen jälkeen kasvislientä aina 0,5dl erissä, kun edellinen liemi on haihtunut puoleen. 

Kun risotto on valmista, lisää pekonit ja sienet ja anna niiden lämmetä uudelleen. Mausta risotto lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Lisää parmesanraaste ja pilko sekaan muutama oksa tuoretta timjamia.




2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi maittavalta! :P Sienimetsään pitäisi kyllä ehtiä jossakin välissä.. Kanttarelleja sieltä ei varmaan enää löydä, mutta suppiksetkin käyvät oikein hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienimetsä ei ole oikein mun vahvuuksia, tai siis tykkään kyllä samoilla metsässä, mutta olen aika onneton bongaamaan mitään sientä (saati tunnistamaan kovinkaan monta). Onneksi äiti ja isä on tässä lajissa hurjasti parempia ;)

      Poista