tiistai 1. syyskuuta 2015

Häämuistoja: basilikapannacotta ja marinoidut mansikat



Vuosi sitten juhlituissa häissämme ei ollut tarjolla hääkakkua, vaan sen sijaan päädyin jälkiruokaan. Vanhempieni vanha hääkoriste nostettiin suuren basilikapannacottan päälle, jota pääsi leikkaamaan kuin hääkakkua ikään. Pannacotta oli mielettömän hyvää ja siksipä sitä oli pakko tehdä itsekin näin ensimmäisen hääpäivän tienoilla. Pannacottan ohjeen löysin HS:n sivulta.

Basilikapannacotta


Kaada kattilaan 1dl täysmaitoa, 4dl kermaa ja 1dl sokeria. Halkaise yksi vaniljatanko ja lisää kermaseokseen. Riivi basilikasta lehtiä n. 1dl verran ja raasta hyvin pestystä sitruunanpuolikkaasta kuori. Lisää basilikat ja sitruunat kattilaan ja kiehauta seos koko ajan hämmentäen.

Nosta kattila pois levyltä (hämmennä vielä hetki) ja anna seoksen maustua vähintään puolen tunnin ajan. Siivilöi. Mikäli haluat pannacottasta vihertävän, niin lisää hieman elintarvikeväriä.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna sitten 1rkl vettä ja liota liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana pannacottaan koko ajan sekoittaen.

Kaada pannacotta tarjoiluastioihin ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Marinoi seuraavana päivänä mansikoita limetin mehulla, tomusokerilla ja basilikalla ja tarjoile pannacottan kanssa.


2 kommenttia:

  1. Oi, kuullostaapa herkulliselta! Ihana vaihtoehto perinteiselle hääkakulle, minä olisin tykännyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä se oli ihan loistovalinta ruokailun päätteeksi! Häät eivät olleet muutenkaan niin perinteiset, joten pannacotta sopi hyvin meille :)

      Poista