Haluatko viehkeää vihreää lautasellesi? Palan kesää, oli säät mitä hyvänsä? Siinä tapauksessa kannattaa kokeilla helppoa hernepastaa. Tämä annos riittää neljään pasta-annokseen, mutta jos syöjiä on vähemmän, voi lopun peston käyttää vaikka leivän päällä.
Hernepasta
Kuori herneitä 2,5dl verran, pilko 2 valkosipulinkynttä ja raasta/vuole 50g parmesania. Laita ainekset korkeaan astiaan ja lisää 1,5dl oliiviöljyä, kourallinen basilikanlehtiä ja 3/4tl suolaa. Surauta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
Keitä pastaa suolavedessä ja valuta kypsä pasta. Lisää kattilaan hernepestoa ja sekoita hyvin. Rouhaise annoksen päälle mustapippuria ja koristele parmesanilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti