maanantai 28. heinäkuuta 2014

Hot dogit grillissä (+sämpylät)



Hot dogit kuuluvat tyypillisiin amerikkalaisiin pihajuhliin ja vaikka nämä hodarit eivät olekaan samantyylisiä (pieniä, yksinkertaisia, valmisruokaa), tuli minulle hieman nostalginen olo. Lähinnä tunne tuli balsamico-ketsupista, jota laitoimme kuuman koiran väliin. En muista tarkalleen millaisessa kastikkeessa nakit lilluivat Jenkeissä, mutta jotain tomaattista kastiketta nakkien ympärillä oli.

Meidän hodarit grillattiin ja puolalaisen nakin ympärille kiepautettiin siivu pekonia. Mausteina toimi balsamico-ketsupin lisäksi omatekoinen tuorekurkkurelissi ja aioli. Sämpylät oli myös tehty itse ja ohje oli varsin toimiva (lähde).



Hot dog -sämpylät

Lämmitä 3dl maitoa kädenlämpöiseksi ja sekoita sen joukkoon yksi kananmuna, 50g sulatettua voita ja 2rkl sokeria. Sekoita 1dl jauhoja, 1,5tl kuivahiivaa ja 1,5tl suolaa ja sekoita taikinaan. Alusta taikinaan vielä 7dl jauhoja (yleiskoneella käy helpoiten, sillä taikinasta kannattaa vaivata kunnolla kimmoisaa).

Kohota taikinaa noin 1,5h. Leivo sen jälkeen taikinasta 12 yhtä suurta möykkyä. Kaulitse jokainen möykky noin 18cm pitkäksi soikioksi. Käännä soikion päät taikinan päälle (saat suoran reunan) ja käännä sen jälkeen reunat hieman limittäin keskelle. Saat pötkylän, joka on hieman paksumpi päistä kuin keskeltä.

Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä vähintään puoli tuntia. Voitele kohonneet sämpylät siirappivedellä (2rkl siirappia ja 2rkl vettä). Paitsa 225-asteisen uunin keskitasolla 15-17min ja anna jäähtyä ennen halkaisemista.




2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulloiset täytteet, etenkin tuorekurkkurelissi ja aioli meillyttävät. :) Grilli tuo varmaan makuihin kivan lisäsäväyksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grilli tuo kaikkeen ruokaan kivan lisämaun ja samoin se, jos ruoka syödään ulkona (niin kuin tällä kertaa). Toivottavasti grillikelit jatkuu vielä pitkään!

      Poista