perjantai 23. toukokuuta 2014

Kasvistäytteiset enchiladat, mieletöntä herkkua!


Eilen lupailin hyvän meksikolaisen ruuan ohjetta ja tässä se tulee! Kyseessä on enchiladat, eli täytetyt tortillakääröt, jotka loppukypsennetään uunissa tomaattikastikeessa ja tarjoillaan yleensä ranskankerman kera. Mietin näihin aluksi hyvin meksikolaisia kasvistäytteitä (papuja jne), mutta päädyin sittenkin melkeinpä suomiversioihin.

Ja näistä ainakin tuli mielettömän hyviä! Miten olinkaan unohtanut enchiladat, en ole tehnyt niitä ikuisuuksiin. Ja niin helppoja ja niin hyviä. Hieman työläitä tietty, jos tekee kastikeenkin itse. Mutta sen arvoisia, ehdottomasti!

Tomaattikastike

Raasta kaksi valkosipulinkynttä ja kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää 500g paseerattua tomaattia ja 2dl kasvislientä. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä noin 10min. Lisää vielä mausteeksi ripaus suokeria ja maun mukaan jeeraa, mustapippuria, oreganoa, chiliä ja suolaa. Hauduta kastiketta vielä toiset 10min.

Kasvistäyte

Pilko kaksi porkkanaa, pieni kesäkurpitsa, yksi sipuli ja pieni tölkillinen mietoja paahdettuja chilipaprikoita (fire roasted peppers, säilyke). Raasta kaksi valkosupulinkynttä ja kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää sipulit ja porkkanat, kuullota hetki ja lisää kesäkurpitsat.

Kuullota kasviksia vielä hetki, melkein kypsiksi, ja lisää pannulle chilipaprikat ja rasia valutettua raejuustoa. Mausta suolalla, pippurilla ja 1tl paprikajauheella. Nosta hetken päästä pannu pois levyltä.

Ota esille isohko uunivuoka ja voitele sen pohja öljyllä. Ota 8 tortillalettua ja täytä yksi kerrallaan. Rullaa lettu ja nosta uunivuokaan vieri viereen. Kaada tomaattikastike rullattujen lettujen päälle vuokaan. Ripottele muutama kourallinen raastettua cheddar-juustoa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20min.

Tarjoilu

Tarjoile enchiladat avokadon, ranskankerman, mustapippurin, chilikastikkeen ja korianterisilpun kera. 

4 kommenttia:

  1. Kieltämättä mielettömän hyvän näköistä safkaa! Saattaapi olla, että näitä päätyy huomenna pöytään kultaottelun kanssa nautittavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä! Ja täytteeksikin sopii vaikka mikä, mutta kasvisversiot oli todella hyviä :)

      Poista
  2. Tää oli hyvää! Olin keitellyt eilen tomaattikastiketta aikomuksena tehdä jotain ihan muuta mutta muutinkin suunnitelmia kun näin tän, hyvä niin. Kaikki tarvittava löytyi kaapista, tykkään just tällaisesta ruuanlaitosta. Kiitti ohjeesta! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiva kuulla! Niin sitä suunnitelmat muuttuu kesken kaiken :) Mutta mikäs siinä, jos inspiroituu jostain muusta, niin on käynyt joskus itsellenikin :)

      Poista