keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi: New York Cheesecake


Juustokakku on maailman parasta kakkua, joten ei voi kuin ihmetellä, miksi en ole tehnyt sitä aikaisemmin itse. Siis kaiken maailman hyytelökakkuja kyllä, mutta periamerikkalaista juustokakkua en. Vaikka siskonikin tarjoili minulle aivan ihanaa vadelmajuustokakkua muutama kesä takaperin ja minun on pitänyt tehdä sitä vähintäänkin siitä lähtien itse.

Vuosi sitten vuoden viimeistä päivää juhlistettiin New Yorkissa ja samalla reissulla söin kaksi juustokakkupalaa: toisen kaupasta ostetun ja toisen vielä viime tingassa lentokentän kahvilassa. Vaikka olen käynyt Jenkeissä useammankin kerran, niin silti juustokakkukokemukseni rajoittuvat tähän. 

Uuden vuoden kunniaksi oli aika ryhdistäytyä ja voisinpa vaikka tehdä lupauksen, että teen vuonna 2014 juustokakkua uudemmankin kerran! Tähän kakkuun on katsottu mallia täältä

Pohja: Hienonna tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella 150g digestivekeksejä hienoksi muruksi. Sulata kattilassa 75g voita ja lisää 1rkl fariinisokeria sekä keksin murut. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita tasaiseksi mössöksi.

Vuoraa irtopohjavuoan (20cm) pohja leivinpaperilla ja painele taikina pohjalle. Paista pohjaa 10min 160-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä täytteen tekemisen ajan.


Täyte: Notkista 400g Philadelphia-juustoa vatkaamalla sitä pari minuuttia. Sekoita joukkoon 1dl fariinisokeria, 1rkl jauhoja ja ripaus suolaa ja sekoita vielä hetki.

Mausta seos 0,5tl vaniljatahnalla, 0,5-1tl sitruunankuoriraasteella ja 1tl sitruunamehulla ja sekoita. Lisää vielä 150g ranskankermaa ja vatkaa hetki.

Voitele ja vuoraa irtopohjavuoan seinämät ja kaada täyte vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 10min ja laske sen jälkeen lämpö 90-asteeseen ja paista vielä 20min. Laske sen jälkeen lömpötila nollaan ja aukaise uunin luukku. Anna kakun jäähtyä kaksi tuntia. 

Sekoita vielä päällimmäiseen kerrokseen 100g ranskankermaa, 1tl sitruunamehua ja 1rkl sokeria. Levitä kakun päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Mansikkamelba: Soseuta 2-3dl mansikoita ja lisää 1rkl tomusokeria. Siivilöi.

2 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta! Itekään en pitkään aikaan ole syönyt paistettua juustokakkua, täytyy myös kokeilla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja samoin! Niin juuri, paistettua pitikin kirjoittaa tuohon, se onkin se olennainen ero juustokakun ja hyytelökakun välillä :)

      Poista