lauantai 28. joulukuuta 2013

Nachos Supreme



Uusi vuosi tuntuu olevan nykyään tex mexin kulta-aikaa (liekö ollut "aina"?), vaikka toisaalta esimerkiksi pizza sopii kaikkiin rentohenkisiin juhliin ja itse ajattelin tänä vuonna juhlistaa vuoden vaihdetta suuren sushi-tarjottimen merkeissä. Nachot valmistuu helposti ja sopii moneen makuun. Avokadokastike ja tomaattisalsa kannattaa valmistaa jo ennakkoon.

Avokadokastike: Soseuta sauvasekoittimella 1 avokado, 2-3rkl ranskankermaa, 1 limetin mehu, ripaus suolaa ja sokeria, mustapippuria ja maun mukaan chilihiutaleita. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Nopea tomaattisalsa: Leikkaa 1 pihvitomaatti (tai pari tavallista) halki ja poista siemenet. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Mausta tomaattikuutiot puolikkaan limetin mehulla ja ripauksella suolaa ja sokeria. Silppua kourallinen tuoretta korianteria ja sekoita mukaan. Anna tekeytyä jääkaapissa. 

Jauheliha: Silppua puolikas sipuli ja raasta 2 valkosipulinkynttä. Lämmitä pannulla tilkka (maapähkinä)öljyä ja kuullota sipulit. Lisää 250g jauhelihaa ja ruskista. Lisää pannulle 1rkl worchesterkastiketta ja mausta suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla. Lisää vielä 3rkl valmissalsaa ja anna muhia muutaman minuutin.

Nachot: Levitä uunin kestävälle tarjoilulautaselle nachoja hieman limittäin. Ripottele päälle jauhelihatäyte ja raasta cheddar-juustoa pieni kerros. Paista 225-asteisessa uunissa noin 5min tai kunnes juusto on saanut hieman väriä.

Anna nachojen jäähtyä hieman. Tiputtele päälle avokadokastiketta ja tomaattisalsaa (ilman lientä, ettei nachot pehmene).

4 kommenttia:

  1. Meillä oltiin vähän näissä tunnelmissa eilen, tosin pitaleipien muodossa (välissä jauhelihaa ja avokadosalsaa). Oikein tervetullutta vaihtelua lanttulaatikolle, niin hyvää kuin sekin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanttulaatikko on joulun parhaimpia herkkuja, mutta melkein yhtä ihana siitä on päästä eroon ja syödä jotain ihan muuta :) Avokadosalsa, nam!

      Poista
  2. Hih, mä muistan, kun teininä käytiin kavereiden kanssa aika usein Aleksinpihan Santa Fe:ssä. Tilasin lähestulkoon aina nachos supreme lautasen, vaikka kaverit yrittivät väittää, ettei se ole oikeaa ruokaa :D
    Pitänee tehdä kotioloissa ja muistella niitä aikoja. Ihanan nostalgista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no ehkä se menee parhaiten perjantai-illan rentona naposteluateriana hyvän juoman kera. Mutta toisaalta nostalgiaruokia voi tehdä ihan milloin tahansa on sellainen fiilis, joten siitä vain kokeilemaan :) Pitäisikin muistella mitä kaikkia nostalgiaruokia itsellä on vielä tekemättä!

      Poista