maanantai 4. marraskuuta 2013

Feta-oliivipiirakka


Olen leiponut tätä samaa tomaattista feta-oliivipiirakkaa jo vuosia, joten kun minun piti keksiä helppoa ja nopeaa leivottavaa isommalle porukalle niin, että leipomukset olisi myös helppo kuljettaa muutaman tunnin matka autolla, päädyin taas tähän samaan. Lisäksi tein mustikkapiirakkaa. Kaupaksi meni kaikki neljä.


Feta-oliivipiirakka


Pohja: Pehmennä vatkaimella 75g huoneenlämpöistä voita. Lisää yksi kananmuna ja vatkaa hieman. Lisää 0,5tl suolaa ja 0,5tl leivinjauhetta. Sekoita joukkoon vielä 0,5dl ruisjauhoja ja 1,5-2dl vehnäjauhoja ja muotoile taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tee täyte.

Valuta purkillinen tomaattimurskaa ja mausta suolalla, ripauksella sokeria, mustapippurilla, valkosipulijauheella, oreganolla ja ripauksella chiliä tai muutamalla tipalla tabascoa. Pilko kourallinen mustia oliiveja renkaiksi ja murustele 100g fetajuustoa.

Levitä tomaattitäyte piirakkapohjan päälle. Lisää oliivit ja fetajuusto. Sekoita 1dl kermaa ja 1 kanamuna ja kaada piirakan päälle. Rouhaise päälle mustapippuria ja ripottele kourallinen emmental-juustoraastetta.

Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa 20-25min, kunnes pinta on hieman ruskistunut.

6 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Leivoin eilen illalla tätä feta-oliivipiirakkaa isänpäivän brunssipöytään ja tosi hyvää oli! Aion leipasta kyllä uudestaankin esim. muutaman päivän päästä oleville Party Lite-kutsuille. Kiitos siis vielä kerran! Yst.terv. Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! Kiva kuulla, että ohje on ollut toimiva muidenkin mielestä :) Mukavaa talven odotusta Marja!

      Poista
  2. Hei taas! Jälleen kerran kaivoin tämän lempparipiirakkani ohjeen esille ja tuolla se taas uunissa kypsyy. Toivotaan, että uppoaa tällä kertaa myös saksalaiseen ystävääni :) Kiitos, kun laitoit aikoinaan tämän reseptin. Hyvää on, kerta toisensa jälkeen! :) Syksyisin terveisin,
    sama Marja kuin aiemminkin tätä kommentoinut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei Marja! Tätä piirakkaa en olekaan tehnyt pitkään aikaan, vaikka tästä kovasti tykkäänkin, kiitoksia siis muistutuksesta :) Ja kiitoksia kehuista, toivottavasti maistui myös ystävällesi! Tämä on kyllä yleensä ollut sellainen, että kaikki ovat tykänneet :) Ihanaa syksyn jatkoa!

      Poista
  3. Hei! Minkä kokoiseen piirakkavuokaan tämä taikina riittää? Yst.terv. Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leena! Näyttäisi siltä, että tämä taikina on laitettu irtopohjaiseen kakkuvuokaan, eli halkaisija ei ole ollut kovin suuri (22-24cm halkaisija). Tosin jos vuoka on isompi, niin reunoista ei tule niin korkeat, mutta se ei haitanne mitään :)

      Poista