sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Peruna-fondant Cono Surin kilpailussa


Näin syksyllä kaikki blogikilpailutkin ovat palanneet kesälomiltaan ja ruokabloggareille on järjestetty useampikin hauska kilpailu. Osallistuin tällä varsin vaatimattoman näköisellä peruna-fondantilla Cono Surin kilpailuun, viime vuonna sentään olin satsannut väreihin pohjoisen punajuuripizzan muodossa.

Haasteena oli pohjoismainen resepti, jonka pääraaka-aine olisi joko lohi, lammas, omena tai peruna. Valitsin itse perunan, sillä arvelin sen olevan kaikkein epäsuosituin. Ja lisäksi ihmisten nykyinen perunakammo on hauska haaste perunan tylsän ulkonäön lisäksi.

Peruna-fondant sopii alkuruuaksi tai pääruuan lisukkeeksi. Maistui loistavalle ainakin salvialla ryyditetyn villisian alkuruokana ja lisukkeenakin. Peruna-fondantia pääsee äänestämään tästä ja muita kilpakumppaneita ja upeita reseptejä kurkkimaan tästä.

Äänestäneiden kesken Cono Sur arpoo kirjapalkintoja ja äänestyksessä parhaiten pärjännyt blogi pääsee esittelemään taitojaan Tukholmassa järjestettävään finaaliin, jossa on osallistujia Suomen lisäksi Ruotsista ja Norjasta. Koko kilpailun voittaja pääsee matkustamaan Chileen ja tutustumaan Cono Surin viinitilaan. Palkinto on aivan mieletön!


4 keskikokoista puikulaperunaa
3/4dl täysmaitoa
1rkl voita
ripaus suolaa
50g parmesania
4 siivua pekonia
2 keltuaista

200g pinaattia
2 valkosipulinkynttä
1,5rkl voita
1,5rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Peruna-fondant: Kuori perunat ja paloittele muutamaan osaan. Keitä perunat kypsäksi ja muussaa. Lisää 1rkl voita ja 3/4dl täysmaitoa ja sekoita muussiksi. Mausta ripauksella suolaa.

Paista pekonit rapeahkoiksi. Voit pilkkoa pekonit ennen paistamista tai murustella paistamisen jälkeen. Kaikkein pienintä ja samankokoista silppua saat, kun pakastat pekonit ja paloittelet jäisenä.

Sekoita pekonit muussin joukkoon. Raasta parmesan-juusto ja sekoita myös se muussin joukkoon. Lisää vielä kaksi keltuaista ja sekoita.

Annostele muussi neljään metallirengasmuottiin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15min, kunnes pinta on ruskistunut ja muussi kohonnut hieman.

Anna jäähtyä hetki ja irroita metallirenkaat varovaisesti veitsen avulla.

Paistettu pinaatti: Raasta valkosipulinkynnet. Lämmitä pannulla voi ja oliiviöljy. Kuullota valkosipulit nopeasti ja lisää pinaatit. Kääntele pinaatteja muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Viinisuosituksena annoksellani on Cono Sur Bicicleta Riesling.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen fondantti! Onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ihan saanut vangittua fondantin kauneutta kuvaan, mutta hyvää se ainakin oli :)

      Poista