torstai 5. syyskuuta 2013

Caramel Apple Crisp


Caramel apple crisp on suosittu amerikkalainen jälkiruoka ja meillä kotoisammin kaura-omenapaistos. Jälkiruokien olennainen ero lienee siinä, että amerikkalainen versio on makeampi ja rasvaisempi (ylläri). Testasimme caramel apple crispiä Denny'sin diner-hengessä ja siitä tuli kerralla yksi lempijälkkäreistä.

Omenat: Kuori ja lohko/siivuta kaksi Granny Smith -omenaa ja laita ne kulhoon. Purista päälle hieman sitruunamehua. Lisää 1rkl sokeria, 0,5rkl jauhoja ja 0,5tl kanelia. Sekoita ja lado omenat uunivuokaan.

Kuorrute: Sekoita 0,5dl jauhoja, 0,5dl fariinisokeria, 0,5dl kaurahiutaleita ja 0,5dl sulatettua voita. Levittele omenoiden päälle.

Kastike: Lämmitä kattilassa 4rkl kinuskia (dulce de lecheä). Kun kinuski alkaa löystymään, sekoita joukkoon 2-3rkl maitoa. Lämmitä seosta sen aikaa että se sulautuu tasaiseksi. Valele lusikan avulla 2/3 kastikkeesta paistoksen päälle ja säästä loput koristeluun.

Paista 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoile bourbon vanilla -jäätelön kera.


4 kommenttia:

  1. Omenapaistokset on munkin suokkareita! Täähän kuulostaa ja näyttää aika jumalaiselle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kauraomenapaistoksen makeampi serkku ;) Hyvää mutta todella täyttävää!

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvältä, huh.. taidampa koittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä herkkua :) Ja jos tykkää, että omenat on löllömpiä, niin mukaan kannattaa lisätä hieman vettä.

      Poista