keskiviikko 7. elokuuta 2013

Pieni Red Velvet Cake


Amerikkalainen red velvet cake on näyttävä kakku punaisen värinsä johdosta. En ole koskaan maistanut sitä aikaisemmin, vaikka jälkiruokalistalla olen arponut sen ja mm. viskikaun välillä. Viskikakku voitti ainakin sillä kertaa, joten red velvet cake jäi vielä arvoitukseksi.

Olen miettinyt mistä sen upea punainen väri tulee. Marjoista? Punajuuresta? Mikä siinä on niin hyvää, että (ainakin amerikkalaiset) hehkuttavat sitä? Pakko alkaa siis leipomaan.

Etsin ohjeita netistä ja päätin sitten tehdä tuorejuustokuorrutteisen kakun, vaikkei se välttämättä olekaan se kaikkein alkuperäisin versio. Mutta kun tuorejuustokuorrute on niin hyvää! Yhteistä ohjeille oli, että niissä oli valtava määrä punaista elintarvikeväriä. Väri tulee siis siitä ja kaakaojauhosta, ei mistään luonnollisesta aineesta!

Red velvet cake on näyttävimmillään kun siinä on kolme kerrosta. Meillä oli kasassa kuitenkin vain kolmen hengen kakunsyöntiseurue, joten päätin tehdä pienen kakun, jossa on vain yksi kerros eli ei täytettä ollenkaan. Jos haluat isomman kakun, tuplaa taikina ja paista kahdessa (tai kolmessa) eri vuoassa eli jokainen kerros omassaan ja täytä kuorrutteella (tee sitäkin hieman isompi satsi, vaikka tämä määrä riittäisi yhteen täyttämiseen).



Kakkupohja: Sekoita 1/4dl nestemäistä punaista elintarvikeväriä ja 1rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa 50g huoneenlämpöistä suolattua voita ja 1,5dl sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna ja vatkaa vielä hetki. Lisää sitten 1/2tl vaniljauutetta sekä punainen kaakaotahna ja sekoita hyvin.

Siivilöi 3dl jauhoja ja 1/2tl leivinjauhetta. Lisää 1/3 jauhoseoksesta taikinaan ja sekoita. Lisää sen jälkeen 1/2dl täysmaitoa ja sekoita. Lisää seuraava 1/3 jauhoseoksesta, sekoita ja lisää vielä 3/4dl täysmaitoa. Sekoita loput jauhot joukkoon.

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele ja jauhota (pieni) kakkuvuoka. Sekoita pienessä kupissa 1/2tl leivinsoodaa ja 1/2tl viinietikkaa. Seos alkaa kuplimaan. Sekoita se hyvin taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 25 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyys.

Kuorrute: Sekoita sähkövatkaimen avulla 50g huoneenlämpöistä voita ja 2,5dl Philadelphia-juustoa. Lisää 1/2tl vaniljauutetta ja ripaus suolaa. Siivilö joukkoon n. 3dl tomusokeria muutamassa erässä ja vatkaa kuohkeaksi (muutaman minuutin ajan). 

Levitä kuorrute kakun päälle esim. veitsen avulla. Kuorrutetta tulee olla melko paksu kerros. Kuorrutteeseen voi tehdä epätasaista pintaa veitsen avulla. Kuorrute riittää myös yhteen täytekerrokseen.



Loppukommentit: Maistoin kakkua pian sen valmistamisen jälkeen ja olin hieman pettynyt. Kuorrute oli hyvää tietenkin, mutta itse kakku jotenkin laimea. Maku kuitenkin parantui (kuten yleensäkin) jääkaapissa tekeytymisen jälkeen ja sai kehuvia kommentteja vierailta (niitä tuli sitten lopulta enemmänkin, joten kakku olisi voinut olla isompi!). Jotkut päättivät jopa leipoa kakkua heti, kun ohje ilmestyy näkyville :)

3 kommenttia:

  1. Hei, jeeeeee! nyt se ilmestyi! meinasinkin sulta eilettäin kysellä, et koska tää herkku tulee julki :) Tätä teen heti vloppuna! Onks toi leivinsooda samaa kuin ruokasooda? Entä voiko vaniljauutetta korvata vaniljasokerilla? Täältä kun ei kaupoista välttis kaikkee löydykään ;)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Miksihän kirjoitin leivinsooda, kun ruokasoodaa tietenkin tarkoitin? :) Ja vaniljasokeri menee hyvin vaniljauutteen sijasta eikä kuorrute välttämättä kaipaa vaniljaa. Sitä uutetta saa kyllä yleensä normiruokakaupoista, mutta en nyt sitten mene vannomaan teidän kaupoista ;) Tule Ouluun hakemaan! Et varmaan voi elää ilman vaniljauutetta ;)

      Poista