Tomaattipasta, lempiruokani. Tällä kertaa ripauksella fetaa, ettei ihan tylsäksi käy. Oikeasti tomaattipasta ei kaipaa mitään sirkustemppuja ja on aivan loistavaa ilman mitään lisämausteita. Mutta tämä pasta olkoonkin sitten fetapastaa, jota kelpaa myöskin alkaa tekemään arki-iltaisin.
Tomaattikastike: Pilko yksi punasipuli ja raasta kaksi valkosipulinkynttä. Lohko kolme tomaattia kuutioiksi. Kuumenna kattilassa 2rkl oliiviäljyä ja kuullota sipuleita. Lisää tomaatit ja kypsennä 5min.
Lisää kattilaan purkillinen (400g) tomaattimurskaa ja vettä tarpeen mukaan. Mausta mustapippurilla ja ripauksella chiliä, sokeria ja suolaa. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia ja soseuta kastike sauvasekoittimen avulla. Lisää tarvittaessa vettä tai luraus oliiviöljyä.
Leikkaa fetaa (itsellä taisi olla n. 50g) pieniksi paloiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Keitä pastaa ja lisää kastike kypsän pastan joukkoon. Raasta sekaan pecorino-juustoa. Leikkaa mintun lehdistä kapeita suikaleita ja sekoita pastan joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti