tiistai 2. huhtikuuta 2013

Keväistä sitruunakanaa



Olin päättänyt, että ranskalaiseen päivälliseen kuuluu uunissa tehtävä kanaruoka, jossa on rustiikkeja paloja ja tuoreita yrttejä. Selailin eri ohjeita, mutta lopulta mikään ei vastannut mielikuvaani juuri sellaisesta keväisestä kanasta, mistä haaveilin. Oikeastaan olisin halunnut tehdä kokonaisen kanan, mutta koska minulla ei ole sellaisesta kokemusta, päätin jättää kokeilun johonkin toiseen päivään.

Visioni uunikanasta oli toimiva myös käytännössä ja alkuruuan lisäksi myös pääruuasta tuli oikein herkullista!

Marinadi: Purista kahden sitruunan mehu ja raasta toisen sitruunan kuoresta isoja lastuja esim. kuorimaveitsellä. Kuori 4 valkosipulinkynttä ja lohkaise ne muutamaan osaan. Lisää marinadiin 1dl öljyä, muutamia oksia tuoretta timjamia, suolaa (n. 1,5tl) ja hunajaa (n. 2rkl).

Laita 15 pientä kanankoipea kulhoon ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään tunnin.

Paistaminen: Kaada uunivuona pohjalle hieman öljyä. Lisää kanankoivet (jätä marinadin "sattumat" pois kyydistä). Rouhaise päälle mustapippuria. Siivuta yksi sitruuna ja asettele palat kanankoipien väliin. Lisää muutama oksa tuoretta timjamia.

Paista 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia ilman foliota ja sen jälkeen vähintään 45min folion kanssa. Taisin itse pitää kanoja uunissa yhteensä n. 1,5 tuntia, tosin lopuksi hieman pienemmällä lämmöllä. Mikäli kanankoipia on vähemmän, kypsyvät ne varmasti nopeamminkin. Mutta kannattaa paistaa niin pitkään, että nahka on ruskistunut (pidin kuvassa olevia kanoja vielä lisää uunissa).

Leikkaa ennen tarjoilua kanojen päälle vielä hieman tuoretta timjamia piristämään keväistä ilmettä.



2 kommenttia:

  1. Sitruunalla ja timjamilla maustettu kana on ihanaa! Täytyy testata siis tätäkin. Kiitos!

    VastaaPoista