maanantai 24. syyskuuta 2012

Kreikkalaiset pikapizzat



Valio jakaa nykyään(?) koteihin pientä lehtistä, jossa esitellään uutuustuotteiden ohella ruokaohjeita (joihin tietenkin käytetään näitä uutuustuotteita ja muita Valion tuotteita). Viimeksi lehdessä osui silmään kreikkalaisvivahteiset pizzat, joissa pohjana oli käytetty pitaleipää. Olen joskus käyttänyt hätätilanteessa pohjana tortillalettua, joten nämä pizzat menevät samaan arkiseen pikaosastoon. Lisäksi pizzoissa käytettiin juuston sijasta (tosin pizzoissa on fetajuustoa) kreikkalaista jugurttia, mitä oli pakko testata.

Sekoitin tomaattikastikkeen pikaisesti tomaattimurskasta ja -pyreestä (noin puolet ja puolet). Halkaise pitaleivät ja voitele ne tomaattikastikkeella. Levitä seuraavaksi tapenadea ja fetapaloja tai murusteltua fetaa. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele jokaisen pizzan päälle muutamia. Rouhaise päälle mustapippuria. Laita lopuksi vielä muutamia lusikallisia kreikkalaista jugurttia.

Paista pizzoja uunin ylätasolla 200 asteessa 5-8min. Rouhaise paistettujen pizzojen päälle vielä suolaa, valuta hieman oliiviöljyä ja koristele basilikan lehdillä.

Mikään ei tietenkään voita oikeaa pizzapohjaa, mutta pitaleipä oli kyllä varsin hyvä pikaversio. Lisäksi jugurtti sopi pizzaan oikeasti tosi hyvin eikä juustoa todellakaan kaivannut. Lisäksi jälkeenpäin sai iloita siitä, ettei tiskiä syntynyt juuri mitään. Sopii siis mainiosti arkeen!

6 kommenttia:

  1. Minäkin haluaisin tuon Valion lehden! :P

    Nui pizzat ovat tosi söpöjä ja olivat varmasti herkullisia. Mielenkiintoista käyttää jogurttia juuston tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jugurtti oli todella hyvää pizzan päällä, vaikka epäilin aluksi, kun vielä uunissa kypsennetään. Mutta aion käyttää jatkossakin!:)

      Poista
  2. Ei huono vinkki! Pitää laittaa korvan taakse nopeaa nälkää varten. Ja jugurtti - wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii erittäin hyvin maanantaihin, nim. alan kohta väsäämään jämäruuista ja pitoista pizzoja. Jugurttia ei ole tällä kertaa, harmi!

      Poista
  3. Ei varmaan pöllömpi; pitapitsa! Tämä täti muuten kokeilee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ainakin valmispizzapohjan voitti ja kun aina ei jaksa alkaa veivaamaan taikinan kanssa :) Tarpeeksi vain tomaattikastiketta (ja öljyä tms) päälle niin ei tule ihan kuiva.

      Poista