sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Aasialaiset kaalikääryleet



Otsikko voisi olla pikemminkin aasialaistyyliset kaalikääryleet, kun en yhtään tiedä, tarjoillaanko Aasian alueella missään ihan tällaisia kääryleitä. Nimi tulee lähinnä mausteista, joita tipauttelin jauhelihataikinaan.

Eli jauhelihatäytteen tein seuraavasti: sekoitin keskenään 400g porsaan jauhelihaa, soijakastiketta, makeaa chilikastiketta, inkiväärijauhetta, chilihiutaleita, suolaa, valko- ja mustapippuria sekä yhden kananmunan.

Irroitin kiinankaalista kokonaisia lehtiä (9kpl) ja keitin niitä 10min lihaliemessä. Sen jälkeen nostin lehtiä aina muutaman kappaleen erissä jäähtymään leikkuulaudalle ja poistin hieman valkoista kantaosaa (koska en tykkää siitä).

Sitten lusikoin jauhelihataikinaa köntin lehdelle ja käärin lehden kiinni. Ladoin kääryleet uunivuokaan ja ripottelin päälle hieman seesamöljyä sekä valelin soija-siirappi-chilikastike-vesi liuoksella. Paistoin kääryleet uunissa 200 asteessa kypsäksi (välillä voi valella uudelleen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti