Olen viime vuosien aikana hurahtanut smoothieihin, sillä onko mitään helpompaa tapaa yhdistellä hedelmiä ja marjoja raikkaan välipalan muodossa? Ennen käytin smoothien pohjana aina jugurttia (tai rahkaa), mutta viime aikoina olen suosinut pelkkiä hedelmiä ja marjoja. Lienekö nämä sitten ennemminkin fruitieita?
Herkullisen smoothien tekemiseen minulta löytyy kolme vinkkiä:
- Käytä pohjana jotain täyteläisyyttä tuovaa, kuten banaania tai avokadoa.
- Lisää yksi ainesosa, joka on lähes jäinen. Esimerkiksi pakastemansikat tai pakastimessa jähmetetyt ananaskuutiot. Kylmä smoothie on paljon parempi kuin huoneenlämpöinen.
- Lisää pientä twistiä, esimerkiksi puolukoilla tai vaikkapa minttuvedellä.
Ulkomailla tuoreista hedelmistä pyöräytetyt smoothiet ovat usein todella simppeleitä, joten kotonakaan ei tarvitse välttämättä lähteä hifistelemään. Monesti oma juomani valmistuu vain ensimmäistä ja toista vinkkiä käyttäen. Valmiit soseet ovat myös käteviä, sillä esim. mangoa on hankala löytää Suomen ruokakaupoista tarpeeksi kypsänä. Näistä ohjeista valmistuu kaksi pientä tai yksi iso smoothie.
Mä olen tykästynyt käyttämään mantelimaitoa smoothien pohjana. Tosin jos sitä ei kaapista löydy (eikä myöskään turkkilaista jogurttia) niin sit käytän ihan vaan vettä. Ja tosiaan kun laittaa mukaan avokadoa tai banaania, niin ei maitotuotteiden puuttumista edes huomaa! :)
VastaaPoistaMantelimaitoa pitäisikin joskus testata :) Tosin tykkään kaikkein eniten näistä mahdollisimman raikkaista versioista, siksi se jugurtti jää nykyään monesti pois. Ja tosiaan, vesi unohtuikin tuolta, sitä pitää välillä lisätä, jos on kovin paksua muuten :)
Poista