torstai 28. joulukuuta 2017

Ideoita uuden vuoden brunssille

Rakastan brunsseja ja aamupaloja. En voisi kuvitella parempaa tapaa aloittaa uutta vuotta kuin brunssi joko rauhassa kotona kahdestaan tai ystäväporukan kera. Valmiiseen pöytään istuminen on tietenkin aina helppo vaihtoehto, mutta kotona saa loihdittua aika hienon kattauksen valitsemalla muutamia suosikkiruokia. Tässä muutama vinkki pääasiassa viime vuoden varrelta!



Orange blossom -pannarit ihastuttavat ihan taatusti.


Meksikolaisen aamupalamunakkaan valmistaa helposti uunissa.


Makea BLT-leipä on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen, ja tietenkin nimensä mukaisesti suolaisen lisäksi makea.


Kinkku-juustosarvet maistuvat aina kaikille.


Croque madame -leivän voi tehdä myös suomalaisittain porosta.


Sitruunajugurttivohvelit maistuvat vain aavistuksen sitruunaisille.


Mustikka-kookos chia-vanukas on aika kaunis tarjottava!


Mansikkainen chia-vanukas kannattaa koristella värikkäästi.


Aasialaista vivahdetta kaipaaville voisi toimia vietnamilaiset banh mi -kanapatongit.




Toisaalta shakshuka on oikea brunssiklassikko.


Pannarit tai vohvelit on ihan välttämättömiä, ja näin talviaikaan kanelipannarit appelsiinimoussella ovat hieman erilainen valinta.


Tomaattihillo on ketsupin hienostuneempi versio ja maistuu todella hyvin esimerkiksi munakasleipien kera.


Skonsseista saa sekä makeita että suolaisia, täytteistä riippuen.


Aprikoosihillo sopii esimerkiksi juustojen kanssa.

Millainen uuden vuoden menu teillä on tulossa? Täällä ollaan vielä avoimia kaikille ideoille, ja lopulta tehdään varmaan jotain fiilispohjalta.

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Kippis Suomelle (mustikkamocktail)



Tänään on vihdoin se päivä, jota on hehkutettu vähintäänkin vuoden ajan. Juhlimme itse rauhallisesti kotona ja teemme "perinteisiä" blinejä porotahnalla ja sienisalaatilla (lohihyytelön joudun jättämään harmikseni tänä vuonna väliin). Jälkiruuaksi on tiedossa suklaamoussea, josta tuli kyllä ennemminkin vanukasta.

Ennen ruokailua nautimme sen sijaan mustikkaisia mocktaileja, joiden ohje on K-Ruoka -lehdestä. Nämä aniksella ja rosmariinilla maustetut alkoholittomat drinkit taitavat olla listallani loppuvuoden juhlajuomana, sopivat varmasti erinomaisesti myös jouluun. Kippis 100-vuotias Suomi!



Mustikkamocktail


2 dl mustikkamehutiivistettä
1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 tl kokonaista anista (laitoin 4 tähtianista)

7 dl ginger alea
2 dl vissyä
jäisiä mustikoita
rosmariinia
jäitä

Mittaa siirapin aineet kattilaan ja keittele kasaan, kunnes seos on hieman paksuuntunut. Siivilöi ja nosta jäähtymään (nestettä on noin 1 dl). Jos laitat siirapin jääkaappiin, se jähmettyy hieman enemmän. Itse lämmitin siirappia hiukan mikrossa koska olin tehnyt sen edellisenä päivänä.

Sekoita siirappi, ginger ale ja vissy. Asettele laseihin jääpaloja, rosmariinia ja jäisiä mustikoita ja kaada juoma päälle.