sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kasvispatongit



Olen aikaisemminkin hyödyntänyt yläasteen kotitaloustunnilla oppimiani reseptejä ja tässä tulee seuraava. Kasvispatonkeja leivottiin hyvin pitkälti tällä ohjeella, olen lisännyt siihen vain hieman mausteita.

Taikina: Sekoita 2,5dl lämmintä vettä ja 25g hiivaa. Lisää joukkoon 1rkl sokeria ja 1tl suolaa. Alusta mukaan 5dl jauhoja ja 1dl leseitä (minulla ei ollut leseitä, joten laitoin vain jauhoja ja niitäkin vain tuon 5dl, joista osa oli sämpyläjauhoja). Lisää vielä 0,5dl öljyä ja kohota taikina.

Täyte: Raasta yksi porkkana, pilko puolikas paprika ja muutama pieni (kevät)sipuli. Paista vihanneksia pannulla ja mausta yrttisuolalla, valkosipulijauheella ja inkiväärijauheella

Kaulitse taikina neliöksi, lisää kasvikset päälle ja ripottele juustoraastetta. Kääri nurkasta nurkkaan rullalle ja tee viiltoja päälle. Paista 225 asteessa noin 15-20min.