Valio jakaa nykyään(?) koteihin pientä lehtistä, jossa esitellään uutuustuotteiden ohella ruokaohjeita (joihin tietenkin käytetään näitä uutuustuotteita ja muita Valion tuotteita). Viimeksi lehdessä osui silmään kreikkalaisvivahteiset pizzat, joissa pohjana oli käytetty pitaleipää. Olen joskus käyttänyt hätätilanteessa pohjana tortillalettua, joten nämä pizzat menevät samaan arkiseen pikaosastoon. Lisäksi pizzoissa käytettiin juuston sijasta (tosin pizzoissa on fetajuustoa) kreikkalaista jugurttia, mitä oli pakko testata.
Sekoitin tomaattikastikkeen pikaisesti tomaattimurskasta ja -pyreestä (noin puolet ja puolet). Halkaise pitaleivät ja voitele ne tomaattikastikkeella. Levitä seuraavaksi tapenadea ja fetapaloja tai murusteltua fetaa. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele jokaisen pizzan päälle muutamia. Rouhaise päälle mustapippuria. Laita lopuksi vielä muutamia lusikallisia kreikkalaista jugurttia.
Paista pizzoja uunin ylätasolla 200 asteessa 5-8min. Rouhaise paistettujen pizzojen päälle vielä suolaa, valuta hieman oliiviöljyä ja koristele basilikan lehdillä.
Mikään ei tietenkään voita oikeaa pizzapohjaa, mutta pitaleipä oli kyllä varsin hyvä pikaversio. Lisäksi jugurtti sopi pizzaan oikeasti tosi hyvin eikä juustoa todellakaan kaivannut. Lisäksi jälkeenpäin sai iloita siitä, ettei tiskiä syntynyt juuri mitään. Sopii siis mainiosti arkeen!
Mikään ei tietenkään voita oikeaa pizzapohjaa, mutta pitaleipä oli kyllä varsin hyvä pikaversio. Lisäksi jugurtti sopi pizzaan oikeasti tosi hyvin eikä juustoa todellakaan kaivannut. Lisäksi jälkeenpäin sai iloita siitä, ettei tiskiä syntynyt juuri mitään. Sopii siis mainiosti arkeen!