Voi, kun sitä voikin aina välillä mennä kokkailut pieleen. Ja kun kyseessä on yritys tehdä lindströminpihvien kasvisversio Härkiksestä ja kasata lisukkeeksi uunissa paahdettua bataattia, vuohenjuustoa ja täysjyväsinapilla maustettua kermaviilikastiketta, niin epäonnistuminen harmittaa harvinaisen paljon. Mutta eipä ole ensimmäinen kerta, kun täällä pihvit murenevat, murr.
Onni onnettomuudessa, että ruoka oli kuitenkin maultaan todella hyvää. Niin hyvää, että ajattelin kuitenkin jakaa sen täällä ja nimetä paistokseksi. Käytin pihvitaikinassa aluksi yhtä kananmunaa ja sitten epätoivoissani kahta. Kummallakaan ei onnistunut yhtään sen paremmin. Sanokaa te viisaat, mitä taikatemppuja pitäisi tehdä?
Härkis-punajuuripaistos
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
voita paistamiseen
2,5 dl etikkapunajuurta raastettuna
1 rs Härkistä
1-2 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 yksikyntinen valkosipuli
voita paistamiseen
2,5 dl etikkapunajuurta raastettuna
1 rs Härkistä
1-2 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria
Silppua sipuli ja raasta valkosipuli. Kuullota pannulla voissa. Sekoita sipulit, punajuuriraaste ja rasiallinen Härkistä. Lisää 1 tai 2 kananmunaa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista pannulla pihveiksi tai muutamassa erässä epämääräiseksi paistokseksi.
Uunissa paahdettu bataatti
1 iso bataatti
2 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
3 rosmariinin oksaa
2 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
3 rosmariinin oksaa
Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi. Nosta kulhoon, kaada päälle oliiviöljy ja maustasuolalla. Hienonna rosmariinin oksan lehdet ja sekoita bataattien joukkoon. Kaada bataatit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 40min.
Tarjoile murustellun vuohenjuuston sekä kermaviilikastikkeen (täysjyväsinappi) kera.