torstai 23. marraskuuta 2017

Munakasrulla sienillä ja pekonilla



Kylläpä tämä ruoka näyttää suorastaan jouluiselle, mutta ei ole sitä kyllä yhtään. En tiedä mitä eroa on munakas- ja pannukakkurullalla, mutta molemmat maistunevat retrolle. Ehkä jauhelihatäyte olisi sopinut teemaan paremmin, mutta koska pakastimessa oli sieniä ja jääkaapissa pekonia, päädyin tähän ratkaisuun. Tästä riittää helposti isommallekin porukalle ja rulla on tosi hyvää myös uudelleen lämmitettynä!

Munakasrulla sienillä ja pekonilla


5 dl maitoa
5 kananmunaa
3/4 tl suolaa
mustapippuria
pieni nippu lehtipersiljaa
2 dl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

4 dl metsäsieniä pilkottuna (esim. pakaste)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
140 g pekonia
öljyä paistamiseen
2 dl kermaa
n. 100 g juustoa (esim. cheddar)
1 rkl jauhoja
ripaus suolaa
mustapippuria

1-2 dl juustoraastetta päälle

Sekoita kaikki taikinan ainekset. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin puoli tuntia. Kumoa leivinpaperin päälle.

Tee paistaimisen aikana täyte. Pilko sipulit, sienet ja pekonit. Kuumenna pannulla pieni määrä öljyä. Lisää sipulit ja pekonit ja paista hetki. Lisää sienet. Paista niin pitkään, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut.

Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen 5min. Lisää juusto ja kuumenna, kunnes se on täysin sulanut sekaan. Mausta mustapippurilla ja pienellä määrällä suolaa, mikäli tarpeen. Lisää vielä jauhoja, jos seos ei ole tarpeeksi paksua.

Levitä sienitäyte munakaslevyn päälle ja kääri kiinni. Jätä saumapuoli alaspäin ja siirrä rulla takaisin pellille (leivinpaperin päälle). Ripottele juustoraaste ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes juusto on hieman ruskistunut.