En ole oikein pullaihminen ja lisäksi pullan leipominen on ehkä hankalinta mahdollista puuhaa. Rohkaistuin kuitenkin kokeilemaan korvapuusteja, kun mies pyysi tekemään örkkyjä. Sanasta ei tule kyllä ensimmäisenä mieleen herkullinen pulla vaan ihan jotain muuta... Ilmeisesti joku oululainen ilmaisu? Minä en selvästikään ole tarpeeksi oululainen :)
Uskalsin alkaa tekemään pullaa ihan vain sen takia, että edellisen päivän sämpylät olivat onnistuneet loistavasti. Ja syy siihen, että nykyään kaikki taikinat onnistuu niin hyvin, on synttärilahjaksi saamani KitchenAid. Aiai, miten olen aikaisemmin pärjännyt ilman? Sinne vaan kone pyörittämään taikinaa ja leipominen on ollut itkupotkuraivaireiden sijaan hauskaa!
Tämä siis rohkaisuksi niille, jotka ovat mielestään huonoja leipureita. Ostakaa yleiskone, joka tekee vaikeimman ja raskaimman työn teidän puolesta! Toki hartiavoiminkin onnistuu, mutta minulla ei ole riittävästi kärsivällisyyttä.
Korvapuustit
Lämmitä 2,5dl maitoa ja liota siihen puoli palaa hiivaa. Kaada kulhoon ja lisää 1dl sokeria, 1tl vaniljasokeria, 1/2tl suolaa, 1 kananmuna ja 4dl jauhoja. Pyöräytä muutama minuutti yleiskoneella (tai käsin).
Sulata 75g voita ja lisää se taikinan sekaan. Lisää vielä n. 3dl jauhoja ja anna koneen pyörittää taikinaa niin pitkään, kunnes se ei tartu kulhon reunoihin (n. 15min). Anna taikinan kohota kulhossa puolisen tuntia.
Kaulitse taikinasta n. 30 x 60 kokoinen levy. Sivele levyn päälle 50g pehmeää voita ja ripottele sokeria ja kanelia. Rullaa levy kiinni.
Leikkaa rullasta n. 20 hieman kolmion mallista palaa. Asettele palat niin, että leveä puoli on alhaalla ja kapea ylhäällä. Paina sormilla keskiosaa alaspäin.
Laita pullat leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota niitä puolisen tuntia. Voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes ovat pinnaltaan hieman ruskeita (ei liian, sillä ensimmäisen pellillisen pohjat pääsivät kärtsäämään!). Paistoaika on noin 8min.