Jos viikonloppuna haluaa jotain hieman juhlavampaa aamupalaa, mutta päästä vähällä vaivalla, kannattaa tehdä amerikkalaisia pannukakkuja. Pannarit on tuttua diner-aamupalaa ja useimmiten olen syönyt niitä hedelmäsekoituksen kera. Ja mustikkapannareita toki myös.
Kotona olen lisännyt pannareiden päälle kohmeisia mustikoita (ja vaahterasiirappia tietty!) ja mielestäni se on parempi vaihtoehto kuin perinteiset mustikkapannukakut. Ja mustikoiden pitää ehdottomasti olla kohmeisia!
Tästä määrästä taikinaa tulee kuusi pannaria kahdelle aikuiselle ja yksi pieni pannari yhdelle pienelle koiralle.
Amerikkalaiset pannukakut
2 dl maitoa1 muna
1 rkl öljyä tai voisulaa
2 dl jauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen
Sekoita kannussa/muussa kaatonokallisessa astiassa maito, muna, ja öljy tai voisula. Sekoita toisessa astiassa jauhot, sokeri, suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita vispilän avulla jauhot maitoseokseen, vähitellen lisäten.
Kuumenna pannu keskilämpöiseksi. Paista pannukakut molemmin puolin nokareessa voita. Pannukakun voi kääntää, kun sen pinta alkaa kuplia eri puolilta. Pannukakkujen paistaminen on paljon helpompaa kuin lettujen, mutta pienempien pannareiden kuitenkin helpompaa kuin isompien.