tiistai 8. marraskuuta 2016

Härkis Sloppy Joe ja bataattiranskalaiset



Härkis otti ja tuli keittiöömme pysyvästi, ainakin jos katsoo viime viikkojen ostoslistaa. Olen tehnyt Härkiksestä sekä pastaa että punajuuripaistosta, joista jälkimmäinen oli erityisen hyvää. Seuraavaksi listalla on ainakin tacot, mutta tässä välissä tuli myös tehtyä monen vuoden tauon jälkeen Jenkeistä tuttuja sloppy joe -sandwichejä.

Bataattiranskalaiset ovat tainneet olla muodissa jo pidempään, mutta itse sain tehtyä niitä pitkän tauon jälkeen vasta nyt. Vaikka bataatista tehdyistä ranuista ei taida koskaan tulla maailman rapeimpia, niin tässä on ainakin muutama konsti, joka edistää rapean pinnan syntymistä: liottaminen kylmässä vedessä, kuivaaminen ja maissitärkkelys.

Härkis Sloppy Joe


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
3/4 dl bbq-kastiketta
1tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1,5 tl sokeria
3/4 tl suolaa
mustapippuria
1 rs Härkistä

4 hampurilaissämpylää
sipulirenkaita
salaatinlehtiä
juustoraastetta (esim. Monterey Jack)
majoneesia

Hienonna sipuli ja raasta valkosipulit. Kuumenna kasarissa öljyä ja kuullota. Lisää tomaattimurska, -pyree sekä bbq-kastike. Lisää mausteet ja anna kuplia hiljalleen kasaan n. 20min. Lisää lopuksi Härkis ja sekoita hyvin. Anna kuumentua, mutta älä enää kypsennä.

Täytä sämpylät Härkis-mössöllä ja muilla täytteillä.




Bataattiranskalaiset


1 iso bataatti
1 rkl maissitärkkelystä
3/4 tl suolaa
1,5rkl öljyä

Kuori bataatti ja leikkaa mahdollisimman saman paksuisiksi ranskalaisiksi. Laita bataatit isoon kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Anna liota puolisen tuntia. Kaada vesi pois ja kuivaa bataatit keittiöpyyhkeen päällä.

Sekoita pienessä astiassa maissitärkkelys ja suola (mausta halutessasi myös muilla mausteilla). Kaada seos bataattien sekaan ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja sekoita. Nostele bataatit leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle niin, etteivät palat mene päällekkäin. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 min ja käännä bataatit puolivälin jälkeen.


2 kommenttia:

  1. Tänään mietinkin, että millaista ruokaa tekisin Härkiksestä, joten tämä ohje tuli kuin tilauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon nyt muutaman kerran kokkaillut Härkistä ja aina on tullut hyvää :)

      Poista