torstai 12. maaliskuuta 2015

Tostada jauhelihasta tai soijasta

Tostada kanasta


Olen lätkäissyt hävikistä herkuksi -tagin viime aikoina aika monen ruokapostauksen yhteyteen. Maaliskuun teema taitaakin olla nuukailu: jääkaapin ja pakastimen tyhjentäminen ennen uuden ostamista. Sinällään harrastetaan tätä toki aina arkisin, mutta nyt keväällä se on jotekin korostunut. Syykin on selvä: matkakassaa pitäisi kerryttää kesälomareissun varaamiseksi. Ruokaostokset voivat tehdä kuukaudessa isonkin loven kukkaroon, joten suunnittelun avulla ja jääkaapin jämien hyödyntämisellä voi myös säästää kivasti.

Olen aikaisemminkin tehnyt meksikolaista tostadaa, mutta ilmeisesti jättänyt postaamatta kyseisen ohjeen. Syytän huonoa muistia, sillä maku ei varmasti ole ollut ainakaan huono! Kuvasta (ylin) näkyy, että kana-tostada on ollut kyseessä ja ilmeisesti olen paistanut jokaisen sektorin pannulla ja latonut täytteet päälle sen jälkeen.

Tostada jauhelihasta


Tällä kertaa tein tostadan hieman eri tyylillä: ison tortillaletun päälle tuli ranskankermaa ja juustoa ja se käytettiin uunissa. Nam! Tuli niin hyvää, että tehtiin toisen kerran sama juttu soijarouheesta. Vielä parempaa!

Tostadat ovat kai yleensä pieniä, mutta minulla oli pakastimessa jättikokoisia durumjauholettuja ja käytin niitä tähän. Yhdestä riittääkin sitten ainakin kahdelle aikuiselle.

Tostada jauhelihasta tai soijasta


Laita tortillalettu(ja) leivinpaperin päälle pellille. Levitä sen päälle ohut kerros ranskankermaa. Raasta pieni pala juustoa (minulla oli punaleimaa) ja levitä ranskankerman päälle niin kuin tekisit pizzaa. Laita 225-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi ja ota pois, kun juusto on kuplinut ja saanut hieman väriä.

Tee sillä aikaa jauheliha/soijatäyte. Raasta pari valkosipulin kynttä, kuumenna öljyä pannulla ja kuullota valkosipulia. Lisää 200g jauhelihaa tai muutama desi soijarouhetta (liotettua, itse laitoin veden lisäksi kulhoon hieman soijakastiketta). Paista ja mausta savupaprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla.

Levitä täyte uunista otetun tortillan päälle. Lisää myös tomaattisalaattia, yksi kuutioitua avokado, muutama ruokalusikallinen ranskankermaa sekä srirachakastiketta. Leikkaa kahdeksaan sektoriin ja syö heti.

Tomaattisalaatti: Kuutioi 2 tomaattia (poista sisukset) ja 1 sipuli ja laita kulhoon. Purista päälle 1 limetin mehu, ja lisää 1tl öljyä, ripaus sokeria ja suolaa. Sekoita ja lisää vielä kourallinen silputtua korianteria ja sekoita uudelleen.

Tostada jauhelihasta

2 kommenttia:

  1. Minä niin tiedän, mitä syömme illalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisköhän meidän tehdä tätä jo kolmatta kertaa tällä viikolla ;)

      Poista