Pavlova on yhtä aika helppo ja näyttävä. Ja kaikki missä on marenkia on yleensä aika suussasulavaa. Plus että kinuskikastike on aina hyvä vaihtoehto. Kinuskinen pavlova on siis superhyvä kahvipöydän koristaja!
Lakka-kinuski -pavlova
Vatkaa 3 valkuaista ja 2dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää 1,5tl sitruunamehua ja 1,5rkl maizenaa ja vatkaa vielä vähän lisää. Kääntele marengin joukkoon 1-2rkl kinuskikastiketta.
Asettele uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti öljyllä. Levitä marenki ympyrän muotoon ja paista sitä 100-asteisessa uunissa noin 2h, luukku ihan hieman auki auki. Jäähdytä. Marengin voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.
Vatkaa täytteeseen 2dl kermaa ja sekoita siihen 2dl maustamatonta jugurttia ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä täyte marengin päälle. Lisää 2dl lakkoja ja kinuskikastiketta sekä koristele esim. sitruunamelissan lehdillä ja suklaahippusilla.
lakat on kyllä hyviä! Ihana että niitä sai viime kesänä niin paljon, ehkä tänänkin vuonna tulis, namnam!
VastaaPoistaNiin on! Minä sain nämä viimeiset lakat porukoilta, toivon että saan tänä kesänä vielä lisää ;)
PoistaVoi ihanaa, paitsi tämä kakku myös erityisen paljon se, että käytit sanaa porukat ;--) Heti läikähti hyvä mieli. Murteet on parhautta!
VastaaPoistaHaha, hyvä että viikonloppu alkoi siis hyvillä mielin :) Ja aurinkokin paistaa vihdoin, jee!
PoistaPavlovan ainoa huono puoli on sen huono säilyvyys, muuten sitä voisi tehdä kaikkiin mahdollisiin juhliin :)
VastaaPoista