lauantai 16. marraskuuta 2013

Kasvisgratiini


Kasvisgratiini on helppo, värikäs, maukas, tuhti ja sopii monenlaiseksi lisukkeeksi tai syötäväksi sellaisenaan. Varsin monipuolinen hävikkiruoka siis. Käytä kaikki jääkaapin pohjalla olevat kasvikset sekä kerman ja juustojen jämät. 

Kasvisgratiini

1/2 pieni kukkakaali
1/2 pieni parsakaali
2 tomaattia
1/2 kesäkurpitsa
suolaa
mustapippuria
2 dl maitoa
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 rasia raejuustoa
100 g mozzarella-juustoraastetta


Pilko kukkakaali ja parsakaali. Poista tomaateista sisukset ja lohko paloiksi. Pilko myös  kesäkurpitsa. Lado kasvikset pieneen uunivuokaan ja rouhaise päälle suolaa ja mustapippuria. Sekoita.

Sekoita maito, kerma, kananmuna ja raejuustoa. Kaada seos kasvisten päälle ja sekoita hieman, jotta raejuusto ei jää pelkästään pinnalle. Ripottele päälle mozzarella-juustoraastetta. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti