perjantai 13. syyskuuta 2013

Tacos de Carnitas



Carnitas, meksikolainen pulled pork, tuli tutuksi länsirannikon road tripillä. Pienet lihapalat ovat tyypillistä tacojen täytettä. Mieleen tulee kotoinen karjalanpaisti, mutta hieman eri mausteilla. Ohjeessa oleva vaahterasiirappi ei varmasti ole niitä perinteisimpiä carnitasin ainesosia, mutta tuo kivasti makeutta.

Tarjoa carnitas esimerkiksi pehmeiden maissitortillojen, pico de gallon, avokadolohkojen, chilikastikkeen ja ranskankerman kera.


Carnitas: Paloittele 500-700g porsaan kassleria keskikokoisiksi paloiksi. Pilko 1-2 chilipalkoa ja 5 valkosipulinkynttä. Lämmitä pannulla öljyä ja lisää lihat pannulle. Kääntele lihoja hetki, kunnes niiden pinta on saanut hieman ruskeaa väriä. Lisää chilit ja valkosipulit ja paista hetki. Kaada pannulle lihojen päälle 2-3rkl vaahterasiirappia ja paista 1-2min.

Kaada uunivuoan pohjalle 1/2-3/4dl soijakastiketta sekä 1-1,5dl vettä, sekoita. Kaada lihat liemineen uunivuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa muutaman tunnin ajan. Mikäli käytät kantta (tai foliota vuon päällä), eivät lihat kuivu.

Kun lihat ovat murean kypsiä, nosta pois uunista. Riko lihat haarukalla pieniksi paloiksi uunivuoassa. Peitä vuoka kannella/foliolla ja anna tekeytyä n. 20min.  Liha imee lientä ja saa makua.



8 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa kivalta ohjeelta. Ja kun menit noin sanomaan, niin pitäisköhän kokeilla karjalanpaistilihoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä ettei karjalanpaistilihat toimisi, pitää tosiaan kokeilla joskus :)

      Poista
  2. Noniin, tämä on just sellasta safkaa mitä voisin vetästä joka päivä :)
    Kannattaa muuten kokeilla tacos de carnitasta ananassalsan kanssa. Maistoin yhdistelmää viime tiistaina Patronassa ja oli aivan uskomattoman hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, kiitos! Ananassalsa on joskus ollut mielessä, mutta unohtunut autuaasti (en siis ole koskaan tehnyt). Sopisi varmasti tosi hyvin!

      Poista
  3. Oijoi, kun näyttää taas hyvältä! Jostain syystä perinteinen viikkosiivous lakkas kiinnostamasta just nyt! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikkosiivoustahan voi siirtää seuraavaan viikkoon ja alkaa työstämään tacoja ;)

      Poista
  4. Nyt vetäisit sellaisen ässän hihasta että! Olet loistava soveltamaan ja karjalanpaistiliha -heitto osoittaa pettämätöntä pelisilmää pohjolan oloissa. Kiitos tästä sekä pico de gallon ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou vau, kiitos! Seuraavan kerran pitää oikeasti poimia lihaosastolta se karjalanpaistilihaboksi ja kokeilla! :)

      Poista