Hyvissä salaattibuffeteissa saattaa törmätä marinoituihin herkkusieniin ja niihin voi tulla suorastaan himo. Niitä voi valmistaa myös itse, mitä en ole koskaan tullut ajatelleeksi. Onneksi googlettelin sen verran, että huomasin niiden valmistamisen olevan myös todella helppoa. Sienet sopii tosi hyvin tapas-pöytään!
Monet olivat käyttäneet ilmeisesti alunperin Yhteishyvässä ollutta ohjetta ja niinpä minäkin otin ainakin raaka-aineet sen mukaan. Määrät saattoivat muuttua hieman tehdessä. Hyviä näistä joka tapauksessa tuli, miksi en ole tajunnut aikaisemmin?
Sieninä käytetään kai lähes aina herkkusieniä. Muistelin marinoitujen herkkusienien olevan tummahkon näköisiä, joten valikoin ruskeita herkkusieniä, vaikka kaipa ne kaikki tummuvat marinadissa samanlaisiksi.
200 g herkkusieniä
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl silputtua persiljaa
2 rkl silputtua ruohosipulia
1 raastettu valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl mustapippuria
Marinoidut herkkusienet
200 g herkkusieniä
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl silputtua persiljaa
2 rkl silputtua ruohosipulia
1 raastettu valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl mustapippuria
Puhdista herkkusienet esim. nihkeällä liinalla. Paloittele sienet 2-4 osaan koosta riippuen. Pienet yksilöt voivat olla kokonaisiakin.
Sekoita marinadia varten loput aineet keskenään. Lisää tarvittaessa öljyä.
Sekoita sienet ja marinadi keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa useita tunteja. Voit tehdä marinadin suoraan pakaste- tms. säilytysrasiaan, niin saat sienet kätevästi kannelliseen rasiaan marinoitumaan eikä hommassa likaannu useampia astioita.
Marinoidut herkkusienet ovat meidän tapaspöytämme vakiovieras. Minä ruukaan paahtaa puolitetut sienet ensin pannulla, sitten vasta marinoin. Ja miksi? Emminätiiä :) !
VastaaPoistaNo sitä mäkin mietin, että pitäiskö ne eka paistaa tai jotain, mutta sitten en löytänyt mistään ohjeesta sellaista työvaihetta, joten jätin paistamatta. Onnistui ilmankin :)
Poista