perjantai 8. toukokuuta 2015

Kevätrullat, ihan parhaita!


Kevätrullat

Kevättalvinen Makukellarin kiinalainen ilta poiki kolme hyvää ohjetta, joista olen tähän mennessä testannut kaikkia. Ants-climb-tree jäi arkiruokiemme pysyvään ohjelmistoon ja jos kevätrullat eivät olisi aikaa vieviä, niin voisin syödä niitä vaikka joka viikko. Viikonloppuisin aikaa on kuitenkin ihan hyvin, ja tämäkin kokkailu tapahtui muutamassa osassa.

Sain kaupassa hyvän idean ostaa hieman pienempien kevätrullien taikina-arkkeja ja tajusin vasta rullia kääriessä, että pienempien rullien kohdalla urakka tuplaantuu. Tosin pienet on yleensä aina himpun verran parempia kuin suuret, joten lopulta näistä tuli ehkä parhaimpia kevätrullia ikinä. Ohje mukailee Makukellarilta saatua ohjetta suurimmaksi osaksi, mutta osa raaka-aineista on juuri niitä, mitä jääkaapista sattui löytymään. 

Kevätrullat


Aloita valmistelemalla täyte: raasta 1,5dl kaalia (itsellä oli valkokaalta) ja 1dl porkkanaa karkeaksi raasteeksi. Raasta lisäksi 3 valkosipulinkynttä ja 1,5tl tuoretta inkivääriä. Laita yksi annos vermiselliä likoamaan kylmään veteen. Paloittele 3/4dl halumiasi sieniä pieniksi paloiksi (itselläni oli kuivattuja ja liotettuja metsäsieniä). Poista yhdestä punaisesta chilistä siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. 

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista siinä 200g sika-nautajauhelihaa. Lisää kaikki paloitellut ainekset ja kääntele pannulla muutama minuutti. Mausta täyte 1tl hoisin-kastikkeella, 1,5tl soijakastikkeella, 1tl sokerilla, 0,5tl valkopippurilla ja tarvittavalla määrällä suolaa. Valuta pehmenneet vermisellit ja leikkaa saksien avulla pienemmiksi pätkiksi ja lisää täytteeseen. Kun kasvikset ovat pehmenneet lähes kokonaan, täyte on valmista.

Tästä määrästä täytettä tulee noin 25 pienehköä kevätrullaa. Peittele sulatetut kevätrullataikina-arkit kostella pyyhkeellä ja nosta yksi arkki kerrallaan käsittelyyn. Katso rullausohje esimerkiksi täältä. Kuumenna 1l öljyä 175-asteiseksi ja paista kevätrullat useammassa erässä, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet ruskean pinnan. Tarjoile heti sweetchili-kastikkeen kera.



5 kommenttia:

  1. Kääk, kuinka hyvältä nää näyttää! Mulla olis kaapissa yks vähän samantyyppinen ohje (kaverin filippiiniläiseltä äidiltä saatu), mutta en ole vielä kokeillut. Pelkään jotenkin, että ryssin tuon taittamisen ja sit ne vaan paistaessa aukee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kuulostaa hyvältä, kannattaa kokeilla! Hih, minäkin pelkäsin, että paistaessa kaikki leviää pitkin öljyä ja jopa järjestin rullat onnistuneisuusjärjestykseen (ensimmäisenä paistumaan ne, jotka todennäköisimmin eivät räjähdä). Lopulta yksikään ei näyttänyt mitään merkkiä vuotamisesta tai purkautumisesta, kaikki onnistuivat!

      Poista
  2. Näyttääpä hyviltä! Jostain syystä idän keittiö (kiinalainen, thaimaalainen yms.) ei ole kuulunut omiin suosikkeihin, mutta tätä reseptiä voisi kyllä testata! :) Tulipas muuten tuttu tostadaresepti eilen Pirkan Ruoka lehdessä vastaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aasialaiset maut ovat kyllä hurmanneet täysin tässä keittössä, kannattaa ainakin kokeilla :)

      Kääks, se on nyt siis julkaistu! Pitääpä kipaista lähikauppaan hakemaan lehti, niin näkee itsekin lopputuloksen ;)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista