keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Juustoiset ja rapeat quesadillatMeksikolaiset quesadillat ovat kuuluneet parhaimpiin jämäruokiimme jo vuosien ajan. Aikaisemmin keväällä tein samaan tyyliin hieman erinäköistä tostadaa, mutta nyt huomasin, että quesadilla-postausta blogistani ei löydy. Siinä missä tostadan olen tehnyt usein uunissa, teen quesadillat aina pannulla, vaihtuvin täyttein. Tällä kertaa täytteenä oli jauhelihaa, jota oli maustettu mm. savupaprikajauheella, chilitahnalla ja jeeralla.

Quesadillat


Raasta neljää quesadillaa varten n. 100g juustoa hienoksi raasteeksi. Silppua puolikas nippu korianteria ja valmistele muut haluamasi täytteet. Itselläni oli tällä kertaa valmiiksi paistettua ja maustettua jauhelihaa. Väliin voi laittaa täytteen lisäksi myös Sriracha-kastiketta tulisuutta tuomaan.

Levitä kahdeksan tortillaletun päälle yhteensä 150-200g ranskankermaa (voit käyttää loput halutessasi valmiiden quesadillojen päällä). Levitä neljän letun päälle puolet juustosta, jauhelihatäyte ja korianterisilppu.

Kuumenna pannulla pieni tilkka öljyä keskilämpöiseksi. Nosta täytetty tortillaletty pannulle, ripottele lisää juusto päälle ja nosta päälle yksi tortillalettu ranskankermapuoli täytettä vasten. Painele tortillalettua tiiviisti täytteisiin kiinni, jotta juusto alkaa sulamaan siihen kiinni. Kun alimmainen lettu näyttää saaneen ruskean paistopinnan, käännä koko komeus ja paista vielä toiselta puolelta.

Nosta valmis quesadilla leikkuulaudalle ja leikkaa pizzaleikkurilla tai veitsellä neljään osaan. Tee loput samalla tyylillä (lisää välillä pannulle hieman öljyä) ja tarjoile quesadillat guacamolen, tuoreen tomaattisalaatin ja limetin lohkojen kera.


2 kommenttia:

 1. No huhuh, mitkä quesadillat!
  Mä korvaan tuon jauhelihan soijarouheella, mutta muuten aion mennä täysillä tällä ohjeella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, soijarouhe olis vähintään yhtä hyvä jos ei parempikin! Tuli testailtua tostadalla ja soija vei voiton :)

   Poista