keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Grilled Veggies -leipä



Viime aikoina ei ole ollut varsinaisia grillauskelejä, mutta koska grilli tekee monesta asiasta pikkuisen paremman makuista, voi hätätilanteessa nopean ruuanvalmistuksen tehdä vaikka sateella. Grillatuilla kasviksilla täytettyä leipää tuli syötyä edellisellä lomareissullamme jopa kahteenkin otteeseen. Siitä tuli mieleeni, että se on aika kätevä mutta piristävä arkiruoka. Kasvikset kypsyvät nopeasti grillissä ja sitten vain leipä halki ja täyttämään. Kanarian tuliaisina saatu vihreä mojo-kastike toimi leivän välissä hyvin! 

Grilled Veggies -leipä


Leikkaa 10cm pala munakoisoa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi, ripottele niiden päälle suolaa ja odota, kunnes nesteet nousevat pintaat. Pyyhi talouspaperilla. Paloittele puolikas paprika ja kaksi tai kolme jättiherkkusientä. Laita kasvikset kulhoon ja lorauta päälle hieman öljyä. Sekoita.

Grillaa kasvikset kypsiksi parilan päällä. Leikkaa sillä välin esim. ciabatta-leipä halki ja sivele alimmaiseen puoliskoon muutama ruokalusikallinen (vihreää) mojo-kastiketta tai jotain muuta maustekastiketta. Leikkaa 100g vuohenjuustoa kiekoiksi ja asettele leivän alimmaisen puoliskon päälle. Pese ja valuta muutama salaatinlehti

Kun kasvikset ovat valmiita, nosta ne kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta ne sen jälkeen vuohenjuuston päälle leivän väliin. Paina leivän päällimmäinen osa kiinni ja nosta leipä muutamaksi minuutiksi grilliin. Nosta leipä grillistä, kun juusto on hieman sulanut ja leipä rapeutunut. Lisää salaatinlehdet väliin ja leikkaa leipä paloiksi.



2 kommenttia:

  1. Huh, näyttääpä herkulta! Pehmeä chiabatta ja paahteiset vihannekset, mm. Väliin sopisi varmasti myös hummus tai joku avokadopohjainen soossi....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, no sopisipa hyvinkin! Mmmmm. Pitääkin testata tässä vielä kesän mittaan eri täytteillä :)

      Poista