maanantai 13. helmikuuta 2017

Munakoisovuoka (melanzane alla parmigiana)


Törmäsin alkuvuodesta joka puolella italialaiseen munakoisovuokaan, melanzane alla parmigiana, ja koska munakoiso on ihan mielettömän hyvää ja erityisesti tomaattikastikkeen kera, oli ihan pakko tarttua johonkin ohjeeseen. Ja se oli tällä kertaa Maku-lehden. Aikaisemmin olin tehnyt superhyvää munakoisovuokaa Sikke Sumarin ohjeella, joka on kylläkin työläämpi kuin tämä. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen punaviiniä ja tuoretta tomaattia, kylläpä tuli hyvää! Maistuu erityisesti kylmällä talvisäällä.



Munakoisovuoka


2 munakoisoa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1 dl punaviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
2 palloa mozzarellaa
2 dl tuoretta basilikaa
(korppujauhoa)
(tomaattia)

Leikkaa munakoisot siivuiksi ja itketä suolan kera. Silppua sipuli ja valkosipuli. Paista munakoisoviipaleisiin ruskea pinta pannulla öljyn kera. Kuullota sen jälkeen sipuleita hetki ja lisää sokeri. Kaada joukkoon punaviini ja anna poreilla hetki. Lisää sitten tomaattipyree ja -murska ja anna kastikkeen kiehua 10 min. Lisää mausteet.

Kasaa uunivuokaan kerroksittain kastiketta, munakoisoviipaleita, basilikaa, juustoja ja halutessasi tomaattia siivutettuna. Jätä päällimmäiseksi kastike- ja juustokerros. Voit halutessasi ripotella pintaan myös korppujauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti